Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki  Elit İşcan ile şüpheli Efecan Şenolsun'un internet üzerinden yayınlanan bir  dizide birlikte rol aldıkları anlatıldı.

İddianamede, suç tarihinde müşteki Elit İşcan'ın söz konusu dizinin  çekimleri esnasında karavanda reji ve makyaj ekibinden çalışma arkadaşları ile  otururken, şüpheli Efecan Şenolsun'un "Elit İşcan burada mı?" diye bağırarak  karavana geldiği, müştekiyi gördükten sonra da "Allah belanı versin." dediği  aktarıldı.

Müşteki Elit İşcan'ın daha sonra sahnenin hazırlanması için duvar  kenarında beklediği kaydedilen iddianamede, bu sırada şüpheli Şenolsun'un yanına  gelerek beline sarıldığı ve öpmeye çalıştığı belirtildi.

İddianamede, bunun üzerine müşteki İşcan'ın, şüpheli Şenolsun'u  kendisinden iterek uzaklaştırdığı, bir kısım sahne çekildikten sonra yine setin  hazırlandığı sırada şüpheli Şenolsun'un tekrar müşteki İşcan'ın yanına gelerek bu  eylemlerine devam ettiği ve hakarette bulunduğu ifade edildi.

Şüpheli İşcan'ın hakaret eylemini söz konusu dizinin çekiminin  yapıldığı esnada kalabalık bir ortamda gerçekleştirmesi nedeniyle "alenen  hakaret" olarak yorumlanması gerekeceği aktarılan iddianamede, şüphelinin cinsel  saldırı suçunu da çekim esnasında insanların toplu olarak bulunduğu bir yerde ve  ayrıca bu durumun sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle işlediği  gerekçesiyle hakkında "cinsel saldırı" maddesinin uygulanmasının gerekeceği  vurgulandı.

İddianamede, soruşturma kapsamında tanık olarak beyanı alınan Meriç  Bucak'ın, şüpheli Efecan Şenolsun'un müşteki Elit İşcan'ı kolunu atmak suretiyle  sarılmaya çalışırken ve yüzünden öpmeye çalışırken gördüğünü söylediği, bir diğer  tanık Alper Aka'nın da aynı şekilde olaya tanık olduğunu anlattığı bilgisi  verildi.

Tanık olarak beyanları alınan dizi oyuncuları Kerem Bursin, Elçin  Sangu, Selme Ergeç, Birkan Sokullu, Türkü Turan, Oğulcan İnal'ın ise olayı  görmediklerini söyledikleri belirtildi.

İddianamede, bu kapsamda şüpheli Efecan Şenolsun'un "cinsel saldırı"  ve "alenen hakaret" suçlarından 7 yıl 9 ay 15 günden, 17 yıl 4 aya kadar hapisle  cezalandırılması istendi.

Hazırlanan iddianame gönderildiği Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesince  kabul edildi. Şüpheli Efecan Şenolsun ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.