Patlama nedeniyle emniyet binası ve yakınındaki polis lojmanlarında büyük hasar oluştu. Diyarbakır Valiliği, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 39 kişinin yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin tamamı sivil. İHA ve Al Jazeera enkazdan çıkarılan cansız bedenler arasında bir bebek olduğunu duyurdu...

Diyarbakır Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya, dün gece 23.30 sıralarında saldırı düzenlendi.

Doğan Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre emniyet binasının girişinde bomba yüklü araç infilak ettirilirken roketatar ve uzun namlulu silahlarla da ateş açıldı. 

İlçede bulunan güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık 40 dakika sürdü.

Bombalı aracın şiddetli patlamasında emniyet binası, lojmanlarda büyük hasar meydana gelirken, hemen bitişiğinde bulunan 2 katlı müstakil bir ev de çöktü. 

Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 39 kişinin yaralandığı belirtildi. Valiliğin açıklamasına göre 5 vatandaş hayatını kaybetti. Saldırıda bir bebeğin de yaşamını yitirdiği bilgisi var.

Kurbanların isimlerine ilişkin henüz bir resmi açıklama yok.

İlçe Jandarma Komutanlığı'na eş zamanlı saldırı

PKK'lıların emniyet müdürlüğüyle eş zamanlı olarak ilçe jandarma komutanlığına da saldırı düzenlendiği bilgisi paylaşıldı. Çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

Bismil'de yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi iddiası

Diyarbakır Bismil'den Çınar ilçesine takviye kuvvet olarak gelen askeri araç konvoyu geçişi sırasında yola tuzaklanan patlayıcı infilak ettirildiği iddia edildi. Ajanslarda bu konuyla ilgili henüz bir bilgi bulunmamasına rağmen sosyal medyada bu yönde bilgiler geçildi.

Haber sadece HaberTürk'te yer alırken orada da patlamada ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda bir bilgi bulunmadığı belirtildi.

Al Jazeera muhabiri, bir bebek ile birlikte bir polis eşinin hayatını kaybettiği bilgisini verdi.