Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Kartal'da diş muayenehanesi olarak kullanılan adrese düzenlenen operasyonda, 12 ruhsatsız silah ve silah yapımında kullanılan malzemeler bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi'nde bir adreste silah imalatı yapıldığı ve aynı adresin kaçak ve diplomasız olarak diş muayenehanesi şeklinde kullanıldığı yönünde bilgi edinilmesi üzerine harekete geçti.

Adrese düzenlenen operasyonda V.B.Y. (38) ve M.Ö.T. (45) gözaltına alındı. Adreste gerçekleştirilen kontrollerde, diş muayenesinde kullanılan bir muayene masası, ekipman ve muayene esnasında kullanıldığı değerlendirilen ilaçlar bulundu.

Adreste ayrıca 5 ruhsatsız tabanca, 7 ruhsatsız tüfek, kurusıkı tabanca, 9 şarjör, farklı çaplarda 43 fişek, 58 icra yayı, 7 icra mili, 3 namlu, 3 tabanca sürgüsü ile silah tamirinde kullanıldığı değerlendirilen 2 makine, namlu açmak için kullanılan dikey matkap ele geçirildi.

"Yasa dışı silah ticareti" ve yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen "1219 sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edilen iki şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.