Uzmanlar, dişlerini günde iki kez fırçalamayan erkeklerde erektil disfonksiyon (sertleşme bozukluğu) riskinin arttığını söyledi.

The Sun gazetesinde yer alan habere göre; araştırmalar, ağız hijyeni kötü olan kişilerde diş eti hastalığının yanı sıra erektil disfonsiyon riskinin de üç kat daha fazla göründüğünü ortaya koydu.

 Yapılan araştırmalar sonucunda 5 kişiden birinde ağız hijyeni nedeniyle diş etlerinde kanama ve kötü ağız kokusu sorunuyla karşı karşıya. Bu sorunlar özellikle diş kaybının en önemli nedenleri arasında yer alıyor.

Çin’deki Jinan Üniversitesi’nden araştırmacılar, 213 bin 76 erkeğin diş sağlığını ve cinsel performansını analiz etti. Yapılan araştırmalar sonucunda . Diş eti hastalığının testosteron düzeylerini düşürdüğü ve inflamasyonu (iltihap) arttırdığı düşünülüyor.

Uzmanlar, “Hafif diş eti rahatsızlığı vakaları genellikle ağız hijyeni iyi seviyede tutularak tedavi edilebilir. Bu, kişinin günde en az iki kez dişlerini fırçalamasını ve düzenli diş ipi kullanmasını gerektirir. Ayrıca düzenli diş muayenesi yaptırmalı” açıklamasında bulundu.



Cinsel Tıp Dergisi’nde yayınlanan çalışmaya göre; sigara içenler, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olan kişiler de diş eti hastalığı ve iktidarsızlık riski altında.