Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan uyarılarda, Batı Akdeniz'de yarın öğle saatlerinden itibaren güneydoğu yönlerden 5 ila 7 kuvvetinde fırtınamsı şeklinde esecek rüzgarın, akşam saatlerinden sonra 6 ila 8, gece saatlerinden 7 ila 9 kuvvetli fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Fırtına Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

Ayrıca, Batı ve Orta Karadeniz'de yarın öğle saatlerinden itibaren güneydoğu yönlerden 5 ila 7 kuvvetinde fırtınamsı şeklinde esecek rüzgarın, akşam saatlerinden sonra 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Orta ve Güney Ege'de de halen güneydoğu yönlerden orta kuvvette esen rüzgar yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetlenerek 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına, akşam saatlerinde 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına şeklinde esecek. Fırtına Salı günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedecek. Kuzey Ege'de güneydoğu yönlerden orta kuvvette esen rüzgar yarın öğle saatlerinden sonra kuvvetlenerek 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, açıklarında kuzeydoğu yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esecek. Fırtına Salı sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.