İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) terör örgütü DHKP/C'nin bazı bölge sorumlularının toplantı yapacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Edinilen istihbarat bilgisi üzerine, araştırma yapan TEM dedektifleri, toplanın Sancaktepe'deki bir adreste toplantı yapacağını tespit etti. Çalışmalarda toplantının yapılacağı tarih ve saatte belirlendi.
Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve TEM operasyon birimleri, toplantının yapılacağı adrese baskın düzenledi. Adrese giren ekipler, terör örgütü DHKP/C'nin Akdeniz Bölge sorumlusu Deniz Ö., Adana sorumlusu Garip P.,Bursa sorumlusu Özlem K., Tunceli sorumlusu Selda B., Antalya sorumlusu Dursun G., Elazığ-Malatya sorumlusu Erdinç Ö., Gaziantep sorumlusu Hüseyin K., Mersin sorumlusu Kübra S.,Diyarbakır sorumlusu Yurdagül G. ve Eskişehir sorumlusu Eda A. yakalandı.
DHKP/C ‘ye yönelik son zamanların en önemli operasyonunu düzenleyen TEM Polisi, şüphelileri sağlık kontrolünden geçirdikten sonra, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Terör örgütü üyelerinin, bölgelerde yaşanan olaylar ve ellerindeki malzeme dökümü için bir araya geldikleri belirtildi. Ayrıca,  DHKP/C il yöneticilerinin, ellerindeki malzeme eleman değerlendirmesi yaptıkları, ayrıca yeni strateji planları yaptıkların öne sürüldü.
Sözcü