Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Siirt DHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Siirt'te düzenlenen törenle Siirt-Eruh kara yolu Zarova Çayı üzerinde yapılan Zarova Köprüsü, Millet Bahçesi, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal AŞ tarafından Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde Türk-Katar ortaklığıyla 102 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Çinko İzabe Tesisi başta olmak üzere, 72 kamu ve 3 özel yatırımın açılışını yaptı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapılan törende vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR: Siirt'te okuduğum bir şiir sebebiyle hapse atılarak siyasi hayatımı sona erdirmek istediler. Sonra bin bir mücadele ile yeniden döndüğünüz ülke ve millete hizmet yolunda başlangıcı tekrar Siirt'te yaptık. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Bu sözü hayata geçiren Siirt demokrasi ve kalkınma mücadelemizde de hep yanımızda oldu. Biz de Siirt'in gelişme için ne gerekirse yaptık. Bugün de elimiz boş gelmedik. Şehrimize kazandırdığımız toplam yatırım bedeli 2.5 milyonu geçen 75 kalem eser ve hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: Maalesef ana muhalefetin başında bir zat var. Bu zat Merkez Bankası'ndan randevu istiyor. Merkez Bankası bu beyefendiye randevu veriyor. Gidiyorlar, brifing aldıktan sonra dışarı çıkıp Merkez Bankası'nın aleyhinde konuşmaya başlıyor. Hani bağımsız değildi? Bak sana randevu verdiler. Fakat bunlarda edep, adap yok. Dün de Türkiye İstatistik Kurumu'na, randevu filan almadan gitmek istedi. TÜİK de buna randevu vermedi. Gittiler, istatistik kurumunun önünde bir genel başkan gösteri yapıyor. İnsan utanır. Devletin bu kurumları senin şamaroğlanın değil. Buralar, ciddi kurumlardır. Senin gibi ciddiyetsiz değil. Bak Bay Kemal, bundan sonra da devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilemeyeceğini öğren, bunları bileceksin. Bunun adı siyaset değildir. Siyaset yanına topladığın azgın grupla TÜİK ve Merkez Bankası'nı basmak, ağzından köpükler saçarak memurlara hakaret etmek hiç değildir. Bugün Mersin’deydi. Mersin’de bu kadar kalabalık toparlayamadı. Bize daha büyük alan verilse doldururduk diyor, sen önce topladığın rakamlar ortada. Bırak kurumları basıp, memurları tehdit etmeyi de siyaset meydanında çık karşımıza.

EN YÜKSEK BÜYÜME: Ülkemiz gelişmiş ülkeler ligine çıktı. TÜİK'e karşı çıkıyorsun OECD'ye de mi karşı çıkıyorsun? Bu yıl sonu itibariyle 10 olarak gösteriyorlar. En yüksek büyüme oranını biz yakaladık biz. IMF düzenini bize dayatanlar rahatsız oldu. CHP, IMF'cidir. Otel kulislerinde kulis atanlardandır. 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. 2013'te son taksiti ödedik. İşi bitirdik. Bunlar IMF'cı. Merkez Bankası'nın rezervi 27,5 milyar dolardı şimdi 126 milyar dolar oldu.

KAYIPLAR TELAFİ EDİLECEK: Çalışanları enflasyona ve fiyat artışlarına karşı koruyacak tedbirleri de uygulamaya başladık. Kamu işçilerine ve memurlara verdiğimiz ücret artışlarının özel sektör için de yol gösterici olmaktadır. İnşallah asgari ücreti, kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek dar gelirli insanlarımızı biraz daha ferahlatacağız.

'Teröre kaptıracak tek bir gencimiz yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt’te Sivil Toplum Kuruluşları ile yemekte bir araya geldi. Erdoğan, "Terör sorununu ülkemizin gündeminden tamamen çıkarana dek sınırlarımız içinde ve dışında mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim, terörün vahşi dişlerine kaptıracağımız tek bir gencimiz bile yoktur. Bizim bir daha asla himmet, hizmet diyerek gençleri mankurtlaştıran günümüzün haşhaşilerine kaptıracak tek bir evladımız yoktur. Ne sebeple olursa olsun elinden tutamadığımız her bir gencimizin vebali üzerimizdedirdir" dedi.

Erdoğan, dün ayrıca Antalya’da ayrıldığı eşi tarafından öldürülen Hayriye Alkutay’ın annesi Keziban Alkutay ile telefonla görüşerek taziyelerini iletti.

O şiiri 24 yıl sonra yeniden okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1997 yılında Siirt’te okuduğu şiir için dört ay hapiste kalmıştı. Erdoğan, Siirt konuşmasında Ziya Gökalp’e ait “Minareler süngü, kubbeler miğfer” dizelerini içeren “Asker Duası” şiirini 24 yıl sonra yeniden okudu. Vatandaşlar da hep bir ağızdan Erdoğan’a eşlik etti.



Mitinge bombalı tuzak engellendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'teki mitinginde görevli bir polis memurunun aracının altına yerleştirilen patlayıcı düzeneği son anda fark edilerek imha edildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinden Siirt'teki mitinge görev için gideceği öğrenilen bir polis memurunun aracının altındaki patlayıcı düzeneği iki polis memuru tarafından son anda fark edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen uzman ekipler tarafından patlayıcı imha edildi. Polis şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk’e yaptığı açıklamada "Biz Siirt'te tarihi bir güne daha şahitlik ettik. Huzur ortamını ortadan kaldırmaya çalışanlar var. Bu düzenek sabah bulunuyor ancak kamuoyunda bir infial oluşturulmasın diye sonradan haber veriliyor" dedi.