Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı vardır. Sıkılı yumruklar açılmalıdır. Tereddütle geçirdiğimiz her vakit kalmamıştır. Gerginlikler azaltılmalıdır. Kutuplaşarak mesafe alamayız.Günlük siyasi kavgaları bir tarafa bırakmak lazım.

MHP olarak safımız Türkiye'nin safıdır. MHP'nin yeri sinesinden doğduğu Türk milletidir. Unutmayınız ki geleceğini planlayamayan milletlerin hiç bir zaman parlak bir istikbali olmamıştır. Biz Türk milletiyiz biz Türkiye'yiz biz bin yıllık kardeşliğin bakiyesiyiz. Türkiye zorlu bir seçim sürecinden çıkmıştır. 31 Mart'ın kazananı açık ara farkla Cumhur ittifakıdır. Milli uzlaşmanın adı Cumhur ittifakı olmuştur. Bize göre 31 Mart düğümü çözmüş hükmünü vermiştir. Milletin sözünün üstüne söz söylemek imkansızdır.

Türk milleti iradesini göstermiş kararını vermiş konuyu kapatmıştır. Ancak 31 Mart'ta hemen sonra sonuçlar siyasi gündemin seyir ve istikametini doğrudan etkilemiştir.

YSK'nın oy çokluğuyla hakkın ve hukukun tercümanı olmuştur. İstanbul'un üzerindeki tartışmalar son bulmuştur. YSK'nın vermiş olduğu kararı alenen karalamak çarpıtmak kurul üyelerine çete üyeleri gibi iftiralarda bulunmak kirli bir ağızdır sakat bir zihniyettir. Cumhur ittifakına yönelik sistemli planlı ve tezgahlarla ilgili söyleyeceklerim vardır. 31 Mart'tan sonra Cumhur ittifakının kopmasını arzulayan çevrelere adeta cesaret gelmiştir.

6 Mayıs'ta YSK adaletli bir kararla milletin yüreğine su serpti.

Bunlar günlerce utanmadan sıkılmadan MHP ile AK Parti arasında bir sorun varmış gibi yazıp çizdiler. MHP'nin AK Parti'nin altını oyduğunu ahlaksızca ortaya sürdüler. MHP'nin oy oranı yüzde 18,81 ise AK Parti'nin de yüzde 35'tir dediler halbuki İl genel meclisinde iki partinin oyu yüzde 60,42 düzeyindedir.

Bir ara kum torbası değilim çıkış ile rest çeken zat bunlardan birisidir. Gıybet borsası kuruldu, bu sefiller fazilete sırt döndüler. Bu çevreler verimsiz toprak gibidirler.

Cumhur ittifakını bakışımızı 1 Mayıs'ta paylaştım. Müfteriler hayal kırıklığına uğradı. Cumhur ittifakıyla ilgili yorumları ciddiye almıyoruz ama böyle yaptıkça şımarıyorlar. Bilmeyen varsa yeniden söyleyeyim Cumhur ittifakı Türk milletinin ta kendisidir.

Cumhur ittifakının çözülmesini umanlar Türkiye'yi çöküşe sürmek isteyen odaklardır. Ama hepsi koftur, hepsi kirlidir, alayı birden kifayetsiz müfteridir. Cumhur ittifakı üzerinde yapılan kirli yorumların alayı yalandır, aldatmadır. 3 belediye eksikmiş 5 belediye fazlaymış demedik. Mert olduk adam gibi tavır olduk milli bekamızın etrafında birleştik bütünleştik. Siyasi çıkar gayesiyle ittifakımızın çatısını örmedik.

Cumhur ittifakının varlığını birilerini neden ürkütüyor. Bize sadece Allah'tan korkmayı öğrettiler. İhanete yardakçılık ne kitabımızda yaşar ne de içimizde yaşar.

Cumhur ittifakı olarak hepsinin bileğini bükeriz nefesini keseriz. Döviz kuru üzerinden Türkiye tehdit edilmektedir. Döviz kurunu bombaya çevirenlere alkış tutmak vatana ihanet ölçüsünde bir suçtur.

Milli irade mali ve ekonomik istikrarla perçinlenip kuvvet kazanacaktır. Ekonomik operasyon siyasi kumpasa eşlik etmektedir. Türkiye'yi ekonomik darboğaza çekmek isteyen odaklar devrededir.

YSK İstanbul seçimlerini görüşürken yükselen döviz kuru neyin mesajıdır? Ne söylenmek istenmektedir? 31 Mart seçimlerine 1 hafta kala döviz kurunu yükseltme oyunlarını neye yoralım?

Türkiye'nin manevra alanı küçültülmek istenmektedir. Oyun içinde oyun vardır.

Ya F-35 ya S-400 dayatmasıyla sabrımızı test ediyorlar. FETÖ terör örgütüdür, elebaşını bize verin diyoruz. Baskıya uğrayan sünni Müslümanlar olarak tanımlıyorlar. Türk tarihinin hiçbir döneminde soykırım yoktur. Doğu Akdeniz'de önümüzü kesmek için plan üstüne plan yapıyorlar.

Demokrasi diyorlar 30 Nisan Venezuela darbesine destek diyorlar. İnsan hakları diyorlar insan katillerine pişkince yardım ediyorlar. Terör örgütlerine silah vermeyin verdiklerinizi alın diyoruz ama sanki duvara konuşuyoruz.

Karşımıza kim çıkarsa çıksın teröristlerin arkasında kim durursa dursun hepsine hodri meydan. Cansa can, kansa kan, bedelse bedel bu vatana bu millete feda olsun.

Terörle mücadelenin bedeli ne olursa olsun gittiği yere kadar sürdürülmeli, ihanetin kökü kurutulmalıdır.

S-400 konusunda bile ABD'nin yanında duracak kadar yabancı kalmışlar. Bunlara zillet diyorsak boşuna değil, emperyalizme itirazları yok. İstanbul seçimlerine gölge düştüğü açıkça ortadaydı.

CHP ve peşine takılanlar seçime hile karıştırmışlardır. Beka meselesi TC tabelasını geri asmak mıdır? Kılıçdaroğlu TC tabelasının bana kapak olduğunu söylüyor. Sana kapak çoktan oldu haberin yok. Önce T.C tabelası asarlar sonra 'YPG bize mi saldıracak' derler. Çünkü önde başka arkada başkalar.