MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada, "Türkiye Musul operasyonun her aşamasında rol almalı, aktif ve zorlayıcı olmalı. Şuanda Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmekle eş değerdir. Musul'a sokulmazsak Ankara'yı tehlikeye atarız" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin MHP Grup toplantısındaki konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti gelip geçici heveslerin mahsulü değildir. Uğruna can verip, kan döken kahramanların sayesinde Cumhuriyetle buluşmuştur. Hiç kimse Cumhuriyetin ilke ve esaslarını değiştirme yanlışlarına başvurmasın. Geleceğimizin ana çatı ve rotası Türkiye Cumhuriyeti'dir. 29 Ekim 1923 ızdırap dolu yılların açılmamak üzere kapandığı tarihi bir kavşaktır. Tarihin en zor dönemlerinde nice badirelerle başa çıkan milletimiz, ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtacaktır.

"SEVR'İ YIRTIP KAFALARINA FIRLATTIK"

Karşımıza Mondros'u çıkardılar takılmadık, işgale kalktılar teslim olmadık, Serv'i yırtıp kafalarına fırlattık. Cumhuriyeti yıkma çalışmaları dün vardı, bugün de var. Milli iradeyi hazmedemeyen odaklar, dün olduğu gibi bugün de faaldir. Türk milleti uyanık ve şuurludur. 15 Temmuz'da olduğu gibi istilaya teşebbüs eden alçakları yerin dibine gömmeye muktedirdir.

"SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Türkiye'nin dibe çekilmesine sessiz kalmayacağız. Demokrasi kundakçılarıyla mücadelemizi sürdüreceğiz.

Devletimizi diri ve zinde tutan geleneksel köklü değerlerinin yıpratıldığı dönemdeyiz. Terör Türkiye'yi ablukaya almıştır. Irak ve Suriye odaklı gerilimleri ülkemizin iç huzurunu zedelemektedir. Musul operasyonu gittikçe kızışmaktadır. Sınırlarımızın hemen dibinde yer yerinde oynamaktadır. Musul'un temizliği bir an önce yapılmalıdır Türkiye bu harekatta asla kenarda kalmamalıdır. Irakta kimin ne söylediğinin nerede durduğunun anlamı yoktur. Irak terör örgütlerine karşı diz çöktüğünden her türlü dış telkine müsait haline gelmiştir. Bu ülkedeki istikrarsızlık Türkiye'yi doğrudan etkiliyorsa bunu suskun kalmamız mili akla asla sığmaz.

"HESABINI KİM VERECEK"

Yakın bit gelecekte Kerkük, Tuzhurmatu'ya ya da herhangi Türkmen kendine katliamlar seriye bağlanırsa bunun hesabını kim verecektir. Musul yanarken yerimizde durmayız. Kerkük infaz edilirken rahat olamayız. Kürdistan için oyunlar oynayanlar akıllarını başa alsınlar. Herkes bilsin ki biz okumuzu atıp yayımızı hala asmadık. Asmaya da niyetimiz yoktur.

"GEREKEN MASALARDA OLMAMIZ DOĞRUDUR"

Irak kendi içinde siyasi bölünmüşlük yaşamakta, görüş ayrışmaları derinleşmektedir.

Türkiye Musul operasyonun her aşamasında rol almalı, aktif ve zorlayıcı olmalı. Şuanda Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmekle eş değerdir. Irak'ta sahada olduğumuz kadar kurulacak gereken masalarda olmamız doğrudur."