İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Emrullah  Karslı ve avukatı ile maktul Vedat Daştan'ın eşi Funda Daştan hazır bulundu.

Tanık H.K, sanığı ve öldürülen dayısını çocukluktan beri tanıdığını,  Karslı'nın bir ara uzman çavuş olarak görev yaptığını ancak kız arkadaşının talebi üzerine istifa ettiğini belirtti.

Karslı'nın uzman çavuşluğu bırakmasının ardından tavırlarında  değişiklik olduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu anlatan H.K, Vedat Daştan'ın  haftanın 4-5 günü alkol aldığını ve yeğenini yaklaşık 7 ay boyunca tahrik  ettiğini öne sürdü.

Karslı'nın dayısına saygı duyan biri olduğunu söyleyen H.K, sanığın  Erzurum'daki dayısının, Vedat Daştan'ın cep telefonuna "Emrullah senin namusuna  küfrediyor." yazılı mesaj gönderdiğini duyduğunu anlattı.

H.K, "Emrullah, dayıları ve teyzesine saygı duyan biriydi. Dayısına  küfrettiğini hiç duymadım. Emrullah bir gün göreve giderken dayısının arabayı  üzerine sürdüğünü bana anlattı. Dayısı, buna benzer tahrikleri 6-7 ay boyunca  devam ettirdi. Emrullah, ağır küfürlere rağmen dayısına hiç saygısızlık  yapmıyordu. Sonra da bu üzücü olay gerçekleşti." beyanında bulundu.

İddia makamının tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönündeki  mütalaasının ardından söz alan Karslı, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Karslı'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek  duruşmayı erteledi.
  
OLAY

Karabağlar ilçesinde 17 Kasım 2018'de İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde  gece bekçisi olarak görev yapan Emrullah Karslı, tartıştığı dayısı Vedat Daştan'ı  (36) beylik tabancasıyla öldürmüştü.

  
Karslı hakkında "kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı.