Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, parti kurma çalışmaları yürüttüğü belirtilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'daki konferansında yaptığı konuşmayı köşesine taşıdı. Orhan Uğuroğlu'nun “Davutoğlu lider olur” başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

"Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kindar ve dindar bir nesil yetiştirmeliyiz" demişti.Davutoğlu'nun "yeni nesil" tanımı ise şöyle oldu:"Kendi ülkesine aidiyeti güçlü olan ve herkese bu aidiyet duygusuyla bakan, iç tutarlılığı tahkim edilmiş olan, takiyeyi değil şeffaflığı savunan ve yaşayan, kamu çıkarını kendi çıkarından önce düşünen, kurumsal yapıların yaşaması için özel ve toplumsal hayatından gerekli fedakârlıkları yapabilen bir yeni nesil oluşturmamız gerekli."

Konferans bitiminde hemen sordum:-Sayın Başbakan Türkiye'de yeni bir siyasi oluşum düşünüyor musunuz? Davutoğlu, "Orhan Bey, bir gün basın toplantısı yapacak olursam istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Burası konferans olduğu için bu soru muhtevayla ilgili olmadığı için isterseniz bu soruyu yok addedelim" diye yanıt verdi.

Değerli okurlarım, sorum yok addedildi ama bu elbette yorum yapmamı engellemez.Sonuç olarak söylemem şu ki Davutoğlu'nun "Duruş" kitabı kuracağı partinin de kuruluş manifestosudur. "

Eski Başbakan Davutoğlu'ndan AK Parti'ye eleştirilerEski Başbakan Davutoğlu'ndan AK Parti'ye eleştiriler