Alınan bilgiye göre, Aladağlar'da Eznevit mevkisinde tırmanış yapan 2 dağcıdan birisi çığ altında kaldı. Olay yerine AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmaları için Adana'dan askeri helikopter çağrıldığı öğrenildi.

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, Çamardı ilçesi Çukurbağ köyü Eznevit mevkisinden 112 ihbar hattını arayan vatandaşların, Aladağlar'da çığ düşmesi sonucu bir kişinin çığ altında kaldığı ihbarının ardından bölgeye JAK, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildiği bildirildi.

Dağcılardan Mustafa Kemal Karakoç çığ altında kaldı, Hilal İşcan ise aynı bölgeden çıkamadı.

Açıklamada, ekiplerin kurtarma çalışmalarına başladıkları belirtildi.

AKUT Niğde Basın Sözcüsü Cavit Ünlü de gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 16.00 civarında iki kişinin dağda mahsur kaldığı ihbarının geldiğini ifade ederek, "İhbarda birinin düştüğü ve çığ altında kaldığından bahsedildi. Helikopterin gelmesini bekliyoruz. Helikopter geldiğinde 4-5 kişilik ekip hareket edeceğiz. Önce sağ olan Hilal'i bulup, ondan sonra da düşen arkadaşın yanına varmaya çalışacağız." dedi.

Ünlü, kadın dağcının sağlık durumunun iyi olduğunu, erkek dağcının durumu hakkında ise bilgilerinin bulunmadığını kaydetti.

"800 METRE KALDI"

Kurtarma çalışmaları ile ilgili açıklama yapan AKUT Niğde İl Temsilcisi Nedim Urcan, "20 dakika önce kazazedelerin yanına ulaşmaya çalışan personelden Dursun'la görüştüm kendisi kazazedelerden bir tanesinin ışığını gördüğünü ve ışığa 800 metre kadar yaklaştığını söyledi ancak bu 800 metre mesafe mi yoksa irtifa mı telefon çekmediği için onu tam olarak çok iyi algılayamadık. AFAD'dan ve UMKE'den 4 personel çok hızlı bir şekilde bölgeye ulaşmaya çalışıyor. Havada uçan bir helikopter var bu muhtemelen yakıtını almış gelmiş helikopter onlara destek olmak için o bölgeye ulaşmaya çalışıyor helikopter de.

Saat 16'da ihbar geldi AFAD ve AKUT'a ait personel belli bir yüksekliğe kadar bırakılabildi Eznevit Yayla'ya kadar daha sonrasında helikopter ulaşamamış personelimiz şuan yürüyüş halinde kazazedelere yarım saat bir saat içerisinde ulaşabilirler. Ulaştıktan sonra olayın şekline göre kazazedelerin durumuna göre tekrar bir planlama yapıp hareket edecekler. Sağlık durumları 112'yi arayan arkadaşımızın sağlık durumu galiba iyi çünkü kendisi herhangi bir rahatsızlığı olduğunu bildirmemiş ancak tırmanış arkadaşının kar üzerinde kayarak yada çığla birlikte tam olarak anlaşılmış bir şey yok bu konuda akıp gittiğini söylemiş ve kendisinin ona ulaşamadığını söylemiş daha sonra kendisiyle irtibat kurulamadı bu durumda her ikisinin de sağlık durumu iyi olabilir bir tanesinin sağlık durumu iyi ama diğer arkadaş hakkında net bilgiye sahip değiliz." dedi.

1 DAĞCI KURTARILDI

Yoğun bir şekilde sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında 2 dağcıdan Hilal İşcan çığ altından kurtarıldı.