Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nin 'balkon'undan, AK Partililere  seslendi.

Oy sayımı devam ederken partililerin ‘Bay Bay Kemal’ sloganları eşliğinde konuşma yapan Erdoğan "Bu, sevdalıların buluşması. Bütün bu maratonun neticesini bu akşam sizlerle yaşıyoruz.

Birileri mutfakta biz de balkonda" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:  

AÇIK ARA ÖNDEYİZ: Ülkemiz bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Kesin olmayan sonuçlara göre açık ara önde bulunuyoruz.

KANDIRMAYA ÇALIŞTILAR: Biz fersah fersah geride olduklarını kendilerinin de bildiği bir tabloyu öndeyiz diye anlatarak milleti bir kez daha muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz. Biz milletimize karşı hep harbi ve hasbi olduk. Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyor, ancak sonucun tam oranlarıyla ne şekilde tecelli ettiği henüz resmen önümüze gelmediği için milli iradenin tezahürünü bekliyoruz.

BALKON KONUŞMAMIZI ŞİMDİDEN YAPALIM DEDİK: Sonucu beklerken sizlerin buradaki sevgisine mukabele etmek için geleneksel balkon konuşmamızı şimdiden yapalım dedik.

İLK TURDA BİTİRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ: Seçimin ilk turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Yüzde 50'nin üzerinde oy oranıyla bu turu bitireceğimize inanıyoruz. Zira yurt dışı oylar tamamıyla ülkemize intikal etmedi.

İKİNCİ TURA KALIRSA: Şayet milletimiz tercihini seçimin ikinci tura kalmasından yana yaptıysa onun da başımızın üstünde yeri var.

MECLİS ÇOĞUNLUĞU: TBMM üyeliği seçimleri, mevcut tabloyla bile Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu kazanmasıyla neticelenmiştir.