İlçe merkezinde akşam saatlerinde başlayan ve etkisini artıran sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Zaman zaman dolu şeklinde devam eden yağış, yaklaşık 2 saat sürdü.
Yağış nedeniyle ilçe merkezindeki çok sayıda ev su baskınları sonucu zarar gördü. Osmancık Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, zemin katlardaki su birikintilerinin tahliyesini sürdürüyor.
Tillim Çayı'nın taşması sonucu D100 kara yolu trafiğe kapanırken, polis ekiplerinin trafik akışını şehir merkezine yönlendirerek ulaşımı rahatlatma çalışması, ağır tonajlı araçların merkeze girememesi nedeniyle sonuçsuz kalarak uzun araç kuyruğu oluşmasına neden oldu.
Sel baskınları nedeniyle bazı araçların da zarar gördüğü, D100 kara yolunun tekrar trafiğe açılması için çalışmaların devam ettiği gözlendi.
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan ve etkisini kısa sürede gösteren yağışın özellikle merkezde birçok olumsuzluğa neden olduğunu belirtti.
Afete dönüşen yağışla tüm ekipleri seferber ettiklerini anlatan Karataş, "İlçenin 8 ayrı bölgesinde sel baskınları oldu. İtfaiye ekiplerinin tahliye çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar kaç evin su baskınından zarar gördüğü kesinlik kazanmadı. Arkadaşlarımızın çalışmaları sürüyor" dedi.
Çalışmalar esnasında bir belediye işçisinin de temizlemeye çalıştığı rögara düştüğünü belirten Karataş, "Suya kapılan Serdar Arslan adlı işçimiz, açık kanala kadar sürüklendikten sonra kurtarılabildi" diye konuştu.
Bilinci kapalı halde Osmancık Devlet Hastanesine kaldırılan Arslan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.