48 KİŞİLİK LİSTE

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, terör örgütü FETÖ'nün kriptolu görüşme programı ByLock yazışmaları üzerinde yaptığı çalışmalarda 48 isim daha belirledi. Daha önce alınan örgüt üyesi ve yöneticilerinin ByLock yazışmalarından tespit edilen 48 şüphelinin yakalanması için İstanbul, Kocaeli, Ordu ve Antalya'da dün sabah baskınlar düzenledi.

FAAL VE İHRAÇ ÖĞRETMEN VE POLİSLER

Eş zamanlı düzenlenen baskınlarda örgütün hücreevi olarak bilinen ve Gaybubet Evleri olarak adlandırılan gizli adreslerinin de arasında bulunduğu adreslere yapılan baskınlarda, bir kısmı aktif olarak çalışan polis memuru ve öğretmenlerle, kamu görevinden ihraç edilmiş kişilerinde bulunduğu 22 şüpheli isim yakalanarak gözaltına alındı. Dijital cihazlar, 14 bin 450 Dolar, 3 bin 300 lira para ele geçirilen şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınırken, adreslerinde bulunamayan 26 şüpheli şahsın yakalanması içinse polisin çalışmaları devam ediyor.

YÖNTEMLERİ ELE GEÇİRMİŞLER

Gözaltına alınan ve operasyon öncesinde ByLock yazışmaları incelenen şüphelilerin 2106 yılı başlarında yazdıkları mesajlaşma ve paylaşımlarda, örgütün çökertilmesi için çalışan istihbarat birimlerinin yöntemlerinin, örgüt tarafından ele geçirildiği ve tedbir üretmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

"UÇAK MODU TESPİT YAZILIMI YAPTILAR"  

"Çok çok önemli" başlığıyla örgüt yöneticileri tarafından gönderilen bir Bylock mesajında, MİT kast edilerek, "Telefonları uçak moduna alanları tespit etme yazılımı yaptılar. Bu sebeple uçak modu kullanmak yerine, açık şekilde bırakıp çıkma, çok zorda kalınırsa pilini kartını çıkarmalıyız" ifadelerinin yer alması dikkat çekti.

KRİPTO HÜCRELER  

Devletin istihbarat yöntemlerini önceden öğrenen ve bunu örgüt üyeleriyle paylaşan örgüt yöneticilerinin yine MİT'i kast ederek, " Bugün itibari ile malum kurum data hatlarının araştırmasına başladı. İlk aşamada hem data hattı kullanıp, hem de Kakao talk, Coverme kullananlar belirlenecek. Türkiye'deki tüm data hatları ve cihazları IMEİ numaraları ortaya dökülecek"  şeklindeki mesajı MİT'in içerisindeki FETÖ kriptolarının iş başında olduğunu ortaya koyarken, aynı mesajlar da alınacak tedbirler ise şöyle sıralanıyor.

ALINACAK TEDBİRLER

-Data hatları, tablet ve telefona takılmamalı.

-Sabit bir yerde durmak kaydıyla, ikinci bir yerden baz vermeden ve Wifi modem ile kullanılabilir. 

-Mümkün mertebe cafe, restoran ve bunun gibi yerlere uzaktan başlanılarak kullanılabilir. VPN'siz kesinlikle kullanılmamalı.

ALGI TALİMATI

Yine yazışmalardan tespit edilen bir başka gerçek ise örgütün 2016 yılı itibariyle eğitim de farklı bir yapılanmaya gittiği ve siyasi alanda da taraf görünmeden, kimseyi hedef almadan, algı talimatı vererek " Ekonomi, Hukuk, Medya, Siyaset, Sivil toplum" gibi ana başlıklar altında çalışmalar yapılmış.