Cizre’de, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto için dün akşam yolları kesip, ateş yakan göstericilere polisin müdahalesinin ardından çıkan olaylar, gece yarısına kadar sürdü. İlçenin Dörtyol Kavşağı’nda yoğunlaşan olaylar sırasında PKK’lılar, İdil Caddesi üzerindeki Cumhuriyet Parkı’nda bulunan Atatürk heykelini benzin dökerek yaktı. Olay yerine gelen polis panzerleri göstericilere müdahale ederken, itfaiye ekipleri ise su sıkarak alevleri söndürdü. Ancak Atatürk Heykeli büyük hasar gördü.

Cizre çevre yolunda toplanan başka bir grup ise uluslararası karayolu üzerinde bulunan köprüye barikat kurarak, araç lastikleri yakıp trafiğe kapatması üzerine, 10 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Olay yerine zırhlı araçlarla giden güvenlik güçlerine ise göstericiler havayi fişekler, ses bombaları ve taşla saldırdı.

Polisler ise panzerlerden tazyikli su ve gaz bombaları atarak göstericilere müdahale etti.

Müdahaleden sonra ara sokaklara kaçan göstericiler, belediye caddesi üzerinde tekrar toplanarak yürümek isteyince polis tarafından dağıtıldı. Olaylar gece geç saatlerde sona erdi.

YERİNE ATATÜRK BÜSTÜ KONULDU

Cizre’de dün gece göstericilerin benzin dökerek yaktığı Atatürk heykeli büyük hasar görmesi üzerine yerinden kaldırıldı. Heykelin bulunduğu kaidenin üzerine ise bir Atatürk büstü konuldu. Kaideye yazılan yazılar ise boya ile kapatıldı. Olaylar sırasında çevrede bulunan işyerlerinde ise hasar meydana geldiği görüldü.

Güvenlik güçleri Atatürk heykelini yakanları yakalamak için başlattığı çalışmayı sürdürüyor.