Aydın'a kontenjan aday verileceği söylentisi CHP İl Teşkilatı'nı karıştırdı. Olağanüstü toplantı yapan CHP'li il yöneticileri, kontenjan adaya karşı olduklarını belirttiler.
Yaklaşık 35 aday adayının bulunduğu CHP Aydın İl Teşkilatı'nda bugün akşam saatlerinde hareketli saatler yaşandı. Aydın CHP il ve ilçe başkanları, Mustafa Balbay ile birlikte iki kişinin Aydın'dan kontenjandan milletvekili aday adayı gösterileceği söylentileri üzerine olağanüstü toplandı. Gergin geçen toplantıda bazı ilçe başkanları toplantıyı terk ederken, toplantının yapıldığı İl Başkanlığı'na gelen milletvekili aday adayları ise durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. Gergin şekilde toplantıdan çıkacak kararı bekleyen aday adayları kendi arasında durum değerlendirmesi yaparken, bazı adaylar Aydın'a iki kontenjan verilmesi halinde resmi başvurularını yapmayacaklarını belirttiler. Toplantıda, il ve 17 ilçe başkanının imzası ile genel merkeze 'kontenjan aday' istemedikleri yönünde faks çekilmesine karar verildi.
Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Hulisi Şahinci, Aydın'a kontenjan verilmesini kesinlikle kabul etmediklerini, bu kararlarını faksla genel merkeze bildireceklerini söyledi. Kendi ellerine resmi bir yazı gelmediğini fakat dün yapılan MYK toplantısından çıkan sonucu öğrendiklerini belirten Şahinci, "Öğrendiğimiz kadarıyla Aydın'a 2. ve 4. sıralara kontenjan üyesi verilmiş. Aydın İl Örgütü olarak il başkanları ve milletvekili aday adaylarıyla birlikte Aydın'a kontenjan verilmesini kabul etmiyoruz. Bu kontenjanın Aydın'da kullanılmamasını istiyoruz. Aydın'daki 30 küsur aday adayımızın emeğine saygı gösterilmesini istiyoruz" dedi.

"BALBAY'IN DAHA BÜYÜK İLLERDEN ADAY GÖSTERİLMESİNİ İSTİYORUZ"
Aydın'dan Mustafa Balbay'ın kontenjan aday gösterileceği söylentilerini de değerlendiren Şahinci, "Bize resmi bir isim bildirilmedi. Mustafa Balbay deniliyor. Bir başkası da olabilir. Bizler sosyal demokrasiye inanan insanlar olarak Balbay'a tepkimiz olmaz, o isme saygı duyarız. Biz Balbay'ın daha büyük illerden aday gösterilmesini istiyoruz. Fakat Balbay büyük şehirler için daha uygun. Aydın'ı 30 küsur adayımız içinden hak eden insanların temsil etmesini istiyoruz. Bizim örgüt olarak ahengimiz
bozulmasın istiyoruz. Mustafa Balbay ismine herhangi tepkimiz, yanlışımız olduğu anlaşılmasın. Bu yaptırım bizim önümüze konursa parti disiplinimiz içerisinde karşılamaya çalışırız. Fakat bu durum parti başarımızı ne kadar etkiler bunu bilemeyiz. Genel merkezimiz bizim önümüze kontenjanı bir dayatma olarak koymasın. Bizim isteğimiz bu" şeklinde konuştu.
CHP İl Başkanı Şahinci, ayrıca Ergenekon davası nedeniyle şu anda tutuklu bulunan Mustafa Balbay'ın Aydınlı olmadığını, sadece babasının Nazilli'de yaşadığını söyleyerek, Balbay'ın da adaylık talebinin büyük şehirlerden olduğunu ifade etti.
Daha sonra İl Başkanı Hulisi Şahinci, ilçe başkanları ve milletvekili aday adaylarının imzasını taşıyan faks, CHP Genel Sekreterliği'ne gönderildi. Faksta, "Aydın İl Örgütü olarak, ilçe başkanları ve milletvekili aday adayları olarak ön seçimde Aydın ilinden kontenjan adayı atanmasını kabul etmiyoruz. Bununla ilgili kontenjanın Aydın ilinden kaldırılmasını istiyoruz" denildi.