CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu karşısında gören bir vatandaş, "İmamoğlu, adın da çok güzel. Ne işin var CHP'nin peşinde, gel bize. AK Parti'ye gel sana yalvarıyorum" dedi. İmamoğlu, "Ya yapma, ya. Sen hakkını helal et, gideceğim" diyerek vatandaşa sarıldı. Vatandaş, "Oy olmasa kucaklamazsın" deyince İmamoğlu da "Oy verme, kucaklaşalım diyorum" karşılığını verdi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, ikinci kez ziyaret ettiği Sultanbeyli'deki seçim turunu, soğuk ve kar yağışı altında gerçekleştirdi. Yoğun ilgiyle karşılanan İmamoğlu, vatandaşların fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmedi. "Esnaf kan ağlıyor" diyen bir vatandaş, İmamoğlu'na, "50 yıl geriye gittik. Faşizan ortama dur deyin" şeklinde dert yandı. Kendilerine "terörist" denilmesinden rahatsız olduklarını belirten HDP'li bir vatandaş da "Oyumuzu versek, 'Terörist oyu, istemeyiz' demezler" dedi. Bunun üzerine İmamoğlu, "Gel, sarılalım" diyerek vatandaşla kucaklaştı.

"İmamoğlu, İmamoğlu: Oyum sana!"

İmamoğlu'nu karşısında gören yaşlı bir vatandaş, da "İmamoğlu, adın da çok güzel. Ne işin var CHP'nin peşinde, gel bize. AK Parti'ye gel sana yalvarıyorum" dedi. İmamoğlu, "Ya yapma, ya. Sen hakkını helal et, gideceğim" diyerek vatandaşa sarıldı. Vatandaş, "Oy olmasa kucaklamazsın" deyince İmamoğlu da "Oy verme, kucaklaşalım diyorum" karşılığını verdi. Bu sırada başka bir vatandaş da yüksek bir sesle, "İmamoğlu, İmamoğlu" diye bağırdı. Bütün başlar vatandaşa çevrilince de noktayı koydu: "Oyum sana!"

"Beni sizin 'terörist' olduğunuza asla inandıramazlar!"

"Amcam, bir MHP'li olarak CHP'li Kadıköy Belediyesi'nde yıllarca çalıştı" diyen başka bir vatandaş da İmamoğlu'na, "Ancak AK Partili belediyeler, kendilerinden olmayan hiç kimsenin çalışmasına izin vermiyor. CHP'ye oy verenler 'teröristtir' şeklinde propaganda yapıyorlar. Beni, sizin 'terörist' olduğunuza asla inandıramazlar" şeklinde dert yandı. İmamoğlu, vatandaşa, "Gül, geç" yanıtını verdi. İmamoğlu, yol boyunca selamlaştığı kadınlara, kendilerine yönelik projelerinden söz etti. Bir dükkanda İmamoğlu'yla konuşan bir kadın vatandaş "tanzim satışlardan" yana duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Tek isteğim o kuyruklardan kurtulsun bu insanlar. Bu ayıp bize yeter" dedi. Bir sokaktaki çay ocağına davet edilen İmamoğlu, burada hem ısındı hem de kendisine ikram edilen limonlu ıhlamuru yudumladı.