CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından açılan dava bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde görülüyor. Birçoğu sahte olan tweetler yüzünden Kaftancıoğlu, 37. Ağır Ceza Mahkmesi’nde 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya paylaşımları ve sahte tweetler gerekçe gösterilerek açılan davada bugün hakim karşısına çıkıyor. CHP dava öncesi adliye önünde basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek dava öncesi basına açıklama yaptı. Katılımın çok yoğun olduğu açıklamada Erkek, "Kazandık da ondan mı intikam peşindesiniz" diye sordu. Açıklamaya CHP üyeleri, vekiller, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra sanatçı Fazıl Say da destek verdi. 

Muharrem Erkek'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Dün sayın Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı, bugün Canan Kaftancıoğlu hakim karşısına çıkıyor. Bugün burada sayın Altan Öymen, Fazıl Say, CHP yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız, il başkanlarımız, siyasi partilerin, sivil toplumun önemli temsilcileri buradayız. İl başkanımız sayın Kaftancıoğlu asla yalnız yürümeyecek

Kumpas davaları, kurgu davalar bir gün gelir çöker. Akademisyenlerin, Eren Erdem davası, gezi davası ve daha niceleri bütün bunlar siyasi davalardır. Bu davalar ülkemizin adalete güveni sarsıyor.

Bugünkü Sözcü davası Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Gazetesi davası davası  gazetecilerin milletvekillerin davaları... Bunlar Türkiye'de düşünceyi baskı altına almak için açılan, düşüncenin ve ifade özgürlüğünün yargılandığı siyasi davalardır.

Dosyada 6 yıl önce paylaşılmış sosyal medya paylaşımları var, sahte tweetler var. Düşünce yargılanıyor, ifade özgürlüğü yargılanıyor yine demokrasi yargılanıyor! İstanbul'un ilk kadın il başkanı olarak, güçlü bir siyasetçi güçlü bir kadın olarak İstanbul'un 25 yıl sonra kazanılmasında büyük pay sahibi olan Sayın Canan Kaftancıoğlu ndan intikam mı almak istiyorsunuz? Onun için mi bu dava? Hiç kimse unutmasın bu davalar muhalefetin ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin geri adım attıramaz! Geri adım atmayı bırakın biz kararlılıkla demokrasi mücadelemize, Hak hukuk adalet mücadelemizde 18 Kat daha güçlü devam edeceğiz.

Bizim bir amacımız var, ülkemizde barış ve huzur içinde yaşamak. Yargıyı silah olarak kullanıp muhalefeti boğmak isteyenler kaybedecektir. Hak hukuk adalet mücadelesi verenler kazanacaktır, sonunda iyiler kazanacaktır. Mücadelemiz devam edecektir.