CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bir skandala daha imza attı. Kaftancıoğlu, Paris'te öldürülen PKK'lı teröristleri savunarak "Ne olursa olsun siz 3 kadını Avrupa'nın merkezinde vahşice öldürüyorsanız ben bunu kınamak zorundayım. Bu kişilerin suçu ne olursa olsun bunu yapmak zorundayım" şeklindeki açıklamasıyla teröre alenen destek verdiğini ortaya koydu.

Takvim'de yer alan habere göre, CHP ile yerel seçimlerde de ittifak kuran İyi Parti'nin İstanbul milletvekili Ümit Özdağ da, "Kaftancıoğlu Erbil'de şehit edilen diplomatlarımız için üzüntülerini bildirdi mi bilmiyorum ama ben Paris'te terörist şeflerinin infaz edilmesini çok doğru buldum. Her terör şefi ensesinde Türk devletinin namlusunu hissetmeli.Terörü terörize etmeliyiz." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

İYİ Partili ismin bir anda duyduğu bu rahatsızlık ve gösterdiği tepki ise 'ortaklık bozuluyor mu' sorusunu akıllara getirdi.

CHP'nin yanında yer alan İYİ Parti'de ise çatırdamalar sürüyor. Geçtiğimiz aylarda CHP ile yerel seçimlerde de ittifak kuran İyi Parti'nin tepe yönetimi birbirini suçladı. Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Musavat Dervişoğlu, Meral Akşener'i CHP'ye fazla taviz vermekle suçlarken, Akşener cephesi ise bir grubun ekipçilik yaptığını savunmuştu.