Yaklaşan yerel seçimde, adaylar yavaş yavaş belli olurken, en çok merak edilen aday, CHP'nin İstanbul adayı.

Bu seçimde İstanbul'u 24 yıl sonra Ak Parti'den devir almaya kararlı olan CHP'de, aday arayışı sürüyor.

Bu adaylık için en kararlı olan aday, Gürsel Tekin. 4 yıldan bu yana adaylık için çalışan Gürsel Tekin, özellikle Ak Parti'nin güçlü olduğu ilçelerde yoğun bir çalışma içinde.

Akif Hamzaçelebi ise, sadece “ Adayım “ açıklaması yapıp, beklemeye geçti. İlhan Kesici ise, ”Ben adaylığımı telaffuz edip, kulis yapmam. Aldığım devlet terbiyesi gereği, partimin bana görev vermesini beklerim.” mesajını veriyor.

Son günlerde adı ön plana çıkan Ekrem İmamoğlu ise, aslında pek hevesli değil. Bu adaylığı siyasi kariyeri için riskli görüyor. Kaybederse, 5 yıl boşta kalacak. Ancak Kılıçdaroğlu'nun ısrarı karşısında, bir şey yapamıyor.

Peki, Kılıçdaroğlu nasıl karar verecek ?

Kılıçdaroğlu, son kararını anket sonuçlarına göre verecek. Yapılan ilk anketlerde Muharrem İnce açık ara ilk sırada çıkarken, ikinci sırada Gürsel Tekin vardı.

Ancak, Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yi aday yapmamakta kararlı.

Daha sonra yapılan anketlerde ise, Muharrem İncd'nin adı sorulmadı. Bu anketlerde Gürsel Tekin yüzde 36 ile ilk sırada çıktı. İkinci sırada yüzde 18 ile İlhan Kesici, üçüncü sırada ise yüzde 8 ile Ekrem İmamoğlu var.

Yani, Kılıçdaroğlu'nun gönlünde yatan aslan olan Ekrem İmamoğlu, anketlerdecçok geride. Bu nedenle onun adaylığını ilan edemiyor.

Öte yandan bu seçimler Kılıçdaroğlu için de çok kritik. 10. kez yenilgi alırsa, koltuğunu koruması imkansız gibi. Muharrem İnce sotada bekliyor. Muhtemel bir yenilgide, İnce, eksik olan 50 imzayı hemen toplar ve olağanüstü kurultaya gidilir ve İnce, Kılıçdaroğlu'nu devirir.

Bu nedenle, Kılıçdaroğlu, 3 farklı firmaya – ki biri Amerikan firması – İstanbul için anket yaptırmaya karar verdi. Kararını bu sonuca göre verecek.

Bu anket sonuçları aralık ayının sonunda gelecek. Kılıçdaroğlu da, bu ankete göre, Ocak ayının ilk haftasında karar verecek.

Ankettten, muhtemelen Gürsel Tekin net bir şekilde önde çıkacak. Ekrem İmamoğlu oyunu arttırsa da, İlhan Kesici'nin az farkla onun önünde olması bekleniyor.,

Böyle bir tablo çıkarsa, Kılıçdaroğlu ne yapacak ?

Normali, Gürsel Tekin'i aday yapması.

Ancak, olağanüstü kurultay için imza toplanması sürecinde, Gürsel Tekin “ Kurultay olmasın “ diye imza toplayan Kılıçdaroğlu yanlılarına, “Kurultay olmasın diye imza mı olur ? Kurultay olsun diye imza vermeyen, zaten tavrını belli etmiştir. “ diyerek, imza vermemişti.

Ancak Kılıçdaroğlu, bu tepkiden pek hoşlanmamışdı. Bu kızgınlık, Gürsel Tekin'i aday yapmasına engel olur mu, göreceğiz.

Ancak, bu seçimin kendisi için kader seçimi olacağını çok iyi bilen Kılıçdaroğlu'nun, anket sonucunu dikkate alacağını söylemek, pek falcılık olmaz…

Kılıçdaroğlu'nun anket sonuçlarına aykırı bir karar alması durumunda ise, İlhan Kesici'nin şansı artacak.

Her ne kadar gönlü Ekrem İmamoğlu'nda olsa da, Ekrem İmamoğlu'nun sadece CHP kamuoyunda tanınır olması en büyük dezavantajı.

Kamuoyunda hiç tanınmayan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday yapmasının bedelini sandıkta ödeyen Kılıçdaroğlu'nun yoğurdu bu kez üfleyerek yemesi bekleniyor.

Yani, olaya bir at yarışı gibi bakarsak:

Favori…..Gürsel Tekin

Plase…….İlhan Kesici

Sürpriz….Ekrem İmamoğlu