Yeni parti kuracağı konuşulan Muharrem İnce'ye CHP kanadından tepkiler yükselince İnce sosyal medya hesabından, kendisi ile ilgili yorumlara isim vermeden tepki gösteren mesaj yayınladı.

Habetrürk'te yer alan habere göre İnce, Twitter'daki paylaşımında "Bir tarafta AK Parti’den ayrılanlara 'Ümmeti bölmeyin', CHP’den ayrılma iddialarına 'en doğal hakkı' deniliyor. Diğer tarafta ise AK Parti’den ayrılanlar demokrasi kahramanı, CHP’de rahatsız olanlar sarayın adamı. Yok birbirlerinden farkları" ifadelerini kullandı.

Parti kurma iddiaları ile ilgili net bir açıklama yapmayan İnce, geçen günkü paylaşımında "Değişime imza veren Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını, Kurultay Delegelerini dışla sonra dostlarınla hayal kur. Bölücü olan kim?" demişti.

İnce'nin parti kurma iddiaları siyasetin gündemine otururken MHP lideri Bahçeli "Sayın Muharrem İnce, ince ince siyasi hedeflerini dokuyor, bu da CHP yönetiminin kanına dokunuyor" değerlendirmesini yaptı.

Ayasofya Camii'ndeki cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Bizden de birileri ayrıldı parti kurdular. Bu parti kuruluşları nereye varır bilemem. Sayın İnce'nin de doğal hakkıdır" ifadelerini kullandı.