Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde 21 Eylül 2017 tarihinde yaşanan silahlı çatışma sonrası başlatılan soruşturmada suç örgütlerinin İstanbul'u nasıl ablukaya aldıkları ortaya çıktı. “Arap Emrah” lakaplı Emrah Sever ve Volkan Reçber iki farklı örgütün birbiri ile husumetli olan iki örgütün liderleri. Adliye önünde yaşanan çatışma sonrasında Volkan Reçber tutuklandı. Ancak diğer örgütün lideri Emrah Sever kayıplara karıştı. Yaklaşık 1 senedir firari olan Arap Emrah'ı yakalama çalışmaları sürüyor.

TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİKLERİ TAKTİKLERİ UYGULUYORLARMIŞ



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli savcı Necip Sarı tarafından çetelere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgüt üyelerinin polis takibinden kurtulmak için medyadaki polis operasyonlarına ilişkin haberlerden öğrendikleri bilgileri uyguladıkları ortaya çıktı. Gizliliğe azami özen gösteren örgüt üyelerinin başkaları üzerine kayıtlı telefon hatları kullandıkları ve bu hatları da sık sık değiştirdikleri belirlendi. Telefon konuşmalarını da şifreli yapan örgüt üyelerinin polis gördüklerinde birbirlerini uyarmak için “Urallar” kodunu kullandıkları dinlemelere takıldı.

KANLI EYLEMERİN ARKASINDAN ÇETE ÇIKTI



Emrah Sever liderliğindeki çetenin tespit edilen 5 eyleminin olduğu belirtilen iddianamede bunlardan 3'ünün “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “genel güvenliğin tehlikeye sokulması” (Adliye önündeki çatışma), “silahla yaralama ve tehdit” (İş yeri kurşunlama) olarak yer aldı. Soruşturma aşamasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar maili ise iki çetenin birbirleri dışında masum insanlara da zarar verdiklerini gözler önüne serdi.

“DHKP-C ADINA CİNAYET İŞLİYORLAR”



Gelen maile, “Ben bu ihbarı İstanbul genelinde ve özellikle Gazi Mahallesi'nde ardı arkası kesilmeyen cinayetler, yaralamalar ve yaşanan olaylardan duyduğum üzüntüden dolayı vicdanen rahatsız olduğum için yapmak istiyorum” diye başlayan ihbarcı can güvenliği olmadığı gerekçesiyle isminin gizli kalması gerektiğini de mailine ekledi. Her iki çetenin de hem kendi çıkarları hem de DHKP-C terör örgütünün çıkarları doğrultusunda, cinayet, gasp, hırsızlık ve uyuşturucu ticareti gibi işler yaptığı anlatıldı.

“İÇİNDEKİ 7 SURİYELİ İLE BİRLİKTE GECEKONDUYU YAKTILAR”



Mailde, “Gazi Mahallesi'nde Volkanlara ait (Volkan Reçber grubu) bir gecekonduda 7 tane Suriyeli gariban yaşıyordu. Bir gece sırf Volkanların diye Arap Emrah'ın (Emrah Sever grubu) adamları gecekonduyu içindeki garibanlarla cayır cayır yaktı” ifadeleri yer aldı. Gelen ihbarda eğer bu kişiler tutuklanmazsa İstanbul'da daha çok kan döküleceği de belirtildi.

Emrah Sever ve Volkan Reçber gruplarına karşı ayrı ayrı soruşturma başlatan savcılık Emrah Sever grubuna yönelik iddianameyi tamamladı. 13'ü tutuklu, 6'sı firari 20 sanık hakkında, “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma ve bulundurma” ve “kasten yaralama” gibi çeşitli suçlardan dava açıldı. Volkan Reçber grubu hakkındaki soruşturma ise devam ediyor.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Content Video - Son 24 saatte ne oldu? (06.09.2018)