Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mali Sorumlusu Yaşar Gürtoklu, 5 kişilik ekiple geldikleri Mali'de bayramda et yardımı yapacaklarını, yetim ve öksüzlere de çeşitli yardımlar yapılacağını söyledi.

Bayramı sevdikleri ve yakınlarıyla değil mazlum coğrafyadaki Müslüman kardeşleriyle geçireceklerini belirten Gürtoklu, şöyle konuştu:

"Üzerimizdeki emanetleri gerçek muhtaçlara ulaştırmak ve Türkiye'deki Müslümanların kardeşliğini ve Afrika'yı unutmadıklarını hatırlatmak adına buraya geldik. Mali'de kesilecek kurbanlar yüz binlerce insana ulaşacak. Burada Kurban Bayramı'ndan diğer Kurban Bayramı'na et gören insanlara ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yoksul Afrika halkının Türkiye'den gelen ekibimize karşı göstermiş oldukları yakın ilgi hepimizi mutlu ederken ayrıca önemli sorumluluklar da yükledi. Bu bölgelere daha çok gelmemiz, daha çok faaliyette bulunmamız gerektiğini de bizlere hatırlattı."

Bayram için hayvan pazarlarında gerekli hayvanları ayarladıklarını da ifade eden Gürtoklu, bayram boyunca dernek olarak yardıma muhtaç ailelere ulaşacaklarını sözlerine ekledi.

BİZİM HABER MERKEZİ