Ülkemizde yıllardır kanayan bir yara olan töre cinayetine zoom yapan filmin yönetmeni İsmail Güneş. Bir diğer yerli yapım ise "Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir". Güncel kentsel meseleleri belediyelerin ve sermaye odaklarının tekelinden çıkartıp halkın gündemine almayı amaçlayan film, yaşadığımız kent üzerinden sistemsel bir eleştiri getiriyor. Bu iki yapımın haricinde bu hafta iki animasyon film de vizyonda.

Paris'te Çılgın Macera (Un Monstre A Paris - A Monster In Paris)

1900′lü yılların başı, Paris… Bir bahçede yaşayan canavar, çok güzel ve genç bir sarkıcı kıza aşık olur. İcat düşkünü kargo elemanı Raoul ile sinema aşığı arkadaşı Emile ve zıpır maymun beraber bir deney yapmaya koyulurlar ve yanlışlıkla bir pireyi 2 metrelik dev haline getirirler. Bu sevimli dev kendini Paris'in sokaklarında bulur. Bibo Bergeron'un yönettiği ve Vanessa Paradis, Gad Elmaleh, François Cluzet ile Ludivine Sagnier'in seslendirdiği Paris'te Çılgın Macera, animasyon sevenler için.

Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir

"Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir", İstanbul'da yaşanan ve artık denetimden çıkmış kentleşmeyi ve buna çözüm olarak sunulan kentsel dönüşüm projelerinin nasıl da sorunun köküne inmekten uzakta olduğunu anlatıyor. Film bizi yıkılmış gecekondu mahallelerinden gökdelenlerin tepelerine, Marmaray'ın derinliklerinden üçüncü köprünün güzergâhına, gayrimenkul yatırımcılarından kentsel muhalefete, İstanbul'u yeniden keşfedeceğiniz bir yolculuğa çıkartıyor. İmre Azem'in yönettiği belgesel film "Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir", Birçok uluslar arası film festivalinden ödülle dönerken en son SİYAD'dan En İyi Belgesel ödülünü de kucaklamıştı.

Yenilmezler (The Avengers)

Beklenmedik bir düşman su yüzüne çıkıp dünyanın güvenliğini tehdit etmeye başlayınca, S.H.I.E.L.D. adlı, uluslararası barışı koruma teşkilâtının yöneticisi olan Nick Fury, dünyayı felâketten kurtarmak için bir takıma ihtiyacı olduğunu anlıyor. Marvel'in ünlü kahramanları, Demir Adam, Hulk, Thor, Kaptan Amerika, Hawkeye ve Black Widow'u biraraya getiriyor. Joss Whedon'ın yönettiği ve Robert Downey Jr, Chris Evans, Mark Ruffalo oynadığı Yenilmezler aksiyon ve özel efektleriyle dikkat çekiyor.

Sevimli Balık Pupi (Seefood)

Sevimli Bambu Köpek Balığı Pup, Mercan kayalıklarının orada Bamboo Köpek Balığı yumurtalarını bulunca bir hayli heyecanlanır. Fakat yalnız değildir, iki dalgıç yumurtaları toplamaya gelmiştir. Pup yumurtaları kaçak avcılardan koruyamaz. Su altındaki yaşamları zehirli endüstriyel çöp atıklarıyla zehirlenmektedir. Pup tek başına çevresini kurtarma görevine başlar. Goh Aun Hoe'nun yönettiği, Jeffrey Chiang'ın yazdığı Sevimli Balık Pupi, çocuklar için tasarlanan animasyon komedi.

Ateşin Düştüğü Yer

Ülkemizin bitmeyen yaralarından biridir töre cinayeti. Her ne kadar bu cinayetlerin önüne geçilebilmesi için çalışmalar yapılsa da yara kanamaya devam ediyor. Belki de topluma bu olayı en iyi anlatmanın yolu beyazperdeden geçiyordu ve bu işe yönetmen İsmail Güneş soyundu. Gerçek bir hayat hikâyesinden esinlenilerek çekilen "Ateşin Düştüğü Yer"in kadrosunda Hakan Karahan, Elifcan Ongurlar ve Yeşim Ceren Bozoğlu yer alıyor. Osman ve eşi Hatice, 17 yaşındaki kızları Ayşe'yi hastaneye kaldırıyor ve hamile olduğunu öğreniyor. Töre gereği, Ayşe'nin öldürülmesi gerekiyor. Bir gün önce kızlarını yaşatmak için mücadele eden aile şimdi öldürmek için plân yapmaya başlıyor. Töre cinayetlerine zoom yapan film ayın öne çıkan Türk filmlerinden.