Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

1. Tüm borçlarınızı yazın

Borç kapatma stratejinizdeki ilk adım, tüm borçlarınızı listelemek olmalı. Hesap özetlerinizi takip edin.

Bu bilgilerle, toplam borcunuzun ve temel bütçenize dahil etmeniz gereken aylık asgari ödemelerin net bir resmini elde edeceksiniz. Eğer yazmak zor geliyorsa, borçlarınızı uygulamasına işleyerek de yönetebilirsiniz.

2. Borçlarınızın günlük maliyetini hesaplayın

Borcunuzun size ne kadara mal olduğunu bulmak, kullanabileceğiniz en motive edici borç ödeme ipuçlarından biri olabilir. Borçlarınızdaki yıllık faiz oranı, borcunuzun maliyeti size yalnızca bir kısmını anlatır. Faizin, sahip olduğunuz her borç için ödenmemiş bakiye üzerine nasıl kurulduğuna dair sağlam bir anlayışa sahip olmalısınız. Bunu günlük olarak hesaplayın. 

3. Başlamak için bir öncelikli borç seçin

Asgari borç ödemeleriniz için bütçe ayırdıktan ve bu borçların günlük faiz maliyetlerinin nasıl çalıştığını tam olarak anladıktan sonra, ekstra ödeme yapmaya başlamak için bir öncelikli borç seçin. Bunu, sizi en çok rahatsız eden borcu belirleyerek yapın. 

Bu ilk borç ödeme kazancından sonra, kalan borçlarınızı gözden geçirin ve bir sonraki en maliyetli borcu düşünün ve üstesinden gelin. Ardından, borcunuz bitene kadar işlemi tekrarlayın.

4. Borç kapama stratejinize yardımcı olmak için gelirinizi artırın

Kullanabileceğiniz en iyi borç ödeme ipuçlarından biri gelirinizi artırmak olacak. Ekstra para getirmenin yollarını bulmak, borcunuzu daha hızlı ödemenize yardımcı olabilir. Zam isteyerek, ek iş bularak gelirinizi artırabilirsiniz.

Başarılı borç kapama stratejisi için bu ipuçlarını kullanın

Toplam borcunuzu belirlemenize ve borçsuz olma hedefinize ulaşmanıza yardımcı olması için bu borç ödeme ipuçlarını kullanın. 

Bununla birlikte, borç kapama yolculuğunuzda, size sunulan yöntemleri değiştirmek için yeterince esnek olun.