Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü resmi olarak belgelendirdiği Bitlis'teki kar kalınlığını 6 metre 40 santim olarak tespit etti. Yerdeki kar miktarını 2 metre 20 santim olarak belirleyen Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü bu sezon yağan toplam kar kalınlığını ise hazırladığı resmi belgede 6 metre 40 santim olarak ölçtü.
Yağan karın kalınlığına ve ağırlığına dayanamayan Bitlis'in bazı eski tarihi evleri, Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ne ve Güroymak Yatılı Bölge Okulu (YİBO)'na ait 2 kapalı halı saha üzerlerine biriken kardan dolayı çöktü.
Bitlis Belediyesi'nin arka kısmında bulunan tek katlı müstakil evleri kar adeta yuttu. Son 20 yılın en çetin kışının yaşandığı Bitlis'te vatandaşlar açtıkları oyuklardan evlerine giriyor. Aşırı kardan çatıların çökmemesi için kendi çabalarıyla çatılarını temizlemeye çalışan vatandaşlar yüksekliği 7 metreyi bulan kar karşısında çaresiz kalıyor.
En son 1992 yılında bu kadar çok kar gördüklerini belirten vatandaşlar aşırı kar yağışını doğal afet olarak yorumladı. İnsan boyunu aşan karlar arasında sadece ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkan vatandaşlar ev ihtiyaçlarını giderebilmek için karları yarmak zorunda kalıyor. Mahalle aralarında ve evlere girmek için her evin önünde adeta tünelleri aratmayan oyuklar açılmış durumda. Kar konusunda çaresiz kalan Bitlisliler yardım bekliyor.