Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Momofuku Ando-Hazır ramenin (Çin kökenli olan ve çorba içinde sunulan eriştenin Japon mutfağı'ndaki adı) mucidi- tekstil alanındaki girişimleriyle bilinen bir girişimci. Ve her gün 290 milyon insan hazır ramen tüketiyor. Sence de bu bir başarı hikayesi değil mi? 

2. Dünya Savaşı’ndan sonra Japonya büyük bir kıtlıkla karşı karşıya geldi ve Amerika tarafından sağlanan buğdaydan başka bir besin alternatifi bulamaz oldu. Bu buğdaydan ekmek yapmaya yönelik bir hareket vardı ancak buğdaydan noodle yapmak hem daha kolaydı hem de noodle Japon kültürüne çok daha yakın bir besin olarak görülüyordu. Ando (48 yaşında) hazır ramen yapma kararı aldı.

Hazır ramenin tarifini hazırlamak 1 senesini aldı ve sonrasında da ramenin üretimini başlattı. Ando, 1958’de tavuk rameni çıkardı ve şirketinin adını “Nissin” olarak değiştirdi. Hazır ramen öyle popüler oldu ki neredeyse piyasadaki tüm şirketler de ramen üretimine başladı.

Ando, 61 yaşındayken bardak noodle üretmeye başladı. Bugün, bardak noodleların satışı paket noodleların satış miktarının iki katı!

Hazır ramenin popülaritesi yalnızca Japonya topraklarıyla sınırlı değil. Bugün, Çin, yılda 40 milyar adet servislik ramen tüketimiyle hazır noodle pazarında başı çekiyor. 

Peki sen kendi başarı hikayeni ne zaman yazacaksın?