Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Kâğıt üzerindeki işi zenginlere finansal tavsiyelerde bulunup paralarını yönetmekti. Ama bütün dünya onu onlarca genç kız ve kadının mal gibi satıldığı korkunç bir seks ticareti ağının patronu olarak tanıdı. Bahsettiğimiz kişi ABD'li Jeffrey Epstein'den başkası değil elbette...

Epstein'in şu ya da bu şekilde bağlantılı olduğu, telefon rehberinde adı geçen isimler arasında İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in küçük oğlu Prens Andrew'dan ABD eski Başkanı Donald Trump'a ve Bill Gates'e kadar dünyanın en nüfuzlu erkekleri (ve bazı nüfuzlu kadınları) bulunuyor. Epstein'in hakkındaki seks ticareti suçlamaları nedeniyle yargılandığı dönemde, bu nüfuzlu kişilerin kimlikleri birer birer ortaya çıktı ve arka arkaya dev skandallar patlak verdi. Hal böyle olunca Epstein'in 10 Ağustos 2019 günü Manhattan'daki bir hapishanede tutulduğu hücrede ölü bulunması büyük tartışmalara yol açtı.

Epstein yatak çarşaflarından yapılma bir halatla asılmış halde bulundu. Metropolitan Islah Merkezi'nin adli tabibi, Epstein'in ölüm nedeninin intihar olduğuna karar verdi.