İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin CHP'li üyesi Nadir Ataman ile CHP'li eski üyesi Hüseyin Sağ, seçmen kaydırmayı AKP'nin yaptığını belgeledi. Binali Yıldırım'ın Sancaktepe'de oturan kardeşi Eyüp Yıldırım'ın kaydı Çekmeköy'deki bir belediye çalışanının evinde çıktı.

Nadir Ataman ile Hüseyin Sağ, Çekmeköy'deki seçmen kütüklerinde gösterilen adres bilgilerini tek tek araştırdı. Kayıtlarda, AKP'ye yakın çok sayıda ismin başka ilçelerden Çekmeköy'e taşındığı belgelendi. Nadir Ataman, 24 Haziran Genel Seçimleri'nde Çekmeköy'de oy kullanan, 31 Mart Yerel Seçimlerinde ise Türkiye'nin hiçbir yerinde seçmen kaydı görünmeyen 3 bin 22 kişi tespit edildiğini söyledi.

'VEFAT EDEN BİLE VAR…'

Bu kişilerin arasında vefat eden seçmenler de bulunduğunu dile getiren Ataman, “Ancak hala yaşayan birçok tanıdığın seçmen kayıtları sistemden düşürülmüş, yıllardır aynı yerde oturan kişilere bu dönem oy kullanma hakkı vermemişler. Bu kişiler de yıllardır aynı yerde oy kullandıkları için kayıtları var mı yok mu diye kontrol etmemişler” dedi.

Seçim gecesi Seçim gecesi "Kazandık" diyen Yıldırım'dan İmamoğlu'na suçlama