AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım basın mensuplarının sorularını cevaplıyor..

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından önemli bölümler şu şekilde:

"Cumhuriyet Halk Partisi önce kazandığını söyleyip açıklama yaptı. Sonra bizde elimizdeki bilgilere göre açıklama yaptık. Ertesi gün Sadi Güven yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğunu söyledi.

seçim sonrasında çıkan anormallikler, yolsuzluklar olduğunu gördük. Bu olayı ikiye ayırmak gerekir: Bir yargısal süreç. İki seçim günü yaşananlar.

Yargı süreci devam ediyor. Partiler çeşitli yerlerde itirazlarda bulundu. 2014 seçimlerinde AK Parti 84 itiraz yapmış. 77'si reddedilmiş 7'si kabul edilmiş. CHP 44 itiraz dilekçesi vermiş 4'ü kabul edilmiş.

2019 seçimlerinde toplam 522 itiraz var. 13'ü kabul edilmiş. Burada kim var? Tüm partiler var. Herkes itiraz hakkını kullanmış.

İlk itirazlar 1946'da olmuş. Bunu da ilk yapan CHP'dir. Bugün bu itiraza tahammülsüzlük anlaşılır değildir. CHP Ankara'da 2014'te itiraz etti. Sonrasında AİHM'e götürdü.

İki aday birbirine yakın oy aldığı halde. Neden aradaki fark benim lehime artmaktadır? Yanlışlık varsa. Neden bir adayın oyları artıyor. Sandıklar seçimde iç edilmiş. Bugüne kadar oyların sadece yüzde 10'u sayıldı. Hepsi sayılmadı. Karşı taraf buna izin verseydi. Durum lehimize değişecek. Seçimin bu şekilde dönüşmüş olması tatsız bir durum. İstanbul gibi bir ilin başkanının şaibeli şekilde kazanması pek hoş bir durum olmaz.

Biz başından beri hukuk, adalet diyoruz. Dolaysıyla işleyen süreç bundan ibarettir. YSK bu işin patronudur. İşi tamamen YSK yönetmektedir. Bizim bir kısım taleplerimiz kabul, bir kısım taleplerimiz reddedilmiştir. Maltepe'deki süreç de tamamlanınca YSK bir karara varmış olacak. Ben bu noktada şunu anlamış değilim. Ortada bir tahammülsüzlük var. Seçimin kazanının kararını veren YSK'dır. Belediye başkanıyım diye ortada dolaşırsan YSK'nın vereceği kararı baskı altına almaktan başka ne işe yararsın? Hakimler hukuka göre karar verir. Hepimize düşen sukunetle beklemektir. Dış ülkelerden medet beklemek insanımızın canını sıkmaktadır. Ben sayın İmamoğlu'nu, rakibime YSK'nın vereceği kararı sukunetle beklemeye davet ediyorum."