Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Vaka artış hızının en etkili olduğu grup olarak aşısız çocuklar öne çıkarken uzmanlar, 5-11 yaş için aşı tanımlamasının ise bu hafta içinde uygulamaya geçilebileceği iddia edildi. Milliyet'ten Mert İnan'a konuşan Prof. Çokuğraş, solunum yolu enfeksiyonlarının son bir aydır çocuklarda adeta zirve yaptığını söyleyerek, şu bilgileri verdi:

"Aileler, haklı olarak çocukları için endişeleniyorlar. Ancak sokağa çıktığımızda birçok kişinin mevcut tablo ve Omicron etkisine aldırmadan adeta Kovid salgını yokmuş gibi davrandığını görüyoruz.

12-18 yaş grubundaki aşılanma oranımız ailelerin çekingen tavrı nedeniyle çok düşük seyrediyor. 5-11 yaş grubunun aşısız olması bu grubu virüse karşı tamamen açık hale getiriyor. Bu hafta içerisinde 5-11 yaş aralığındaki çocuklar için aşı tanımı yapılması gündeme gelebilir. Çocuk Kovid-19 vakalarında yatan hasta sayısında artış olmasa da MIS-C vakalarında bir kıpırdanma söz konusu."

Çocuk göğüs hastalıkları uzmanı, Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı ise 10-11 yaşında olup, ikinci kez Kovid-19 geçiren çocukları görmeye başladıklarını belirterek "Oranı çok az olmakla birlikte Influenza A ve Kovid-19'un birlikte görüldüğü ve 'kusursuz fırtına' diye tabir ettiğimiz tabloya da şahit oluyor, duyuyoruz." dedi.