İran, Salı gününü Çarşamba'ya bağlayan gece yarısından sonra ABD'nin hava üslerine toplamda 15 hava saldırısı düzenledi. Saldırıların 10'unun Irak'taki Ayn el Esad Hava Üssü'nü, birinin kuzey Irak'taki Erbil'de bir hedefi vurduğu ve 4'ünün hedefi kaçırdığı açıklanırken, Beyaz Saray'da kriz ortamı hakimdi. Saldırılar sonrasında Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Konseyi toplandı. Toplantı için Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Beyaz Saray'a geldi. Savunma Bakanı Mark Esper'in elinde kalın bir dosya olduğu bilgisi Amerikan medyasına yansıdı. Beyaz Saray'ın ve çevresindeki güvenlik önlemlerinin de artırıldığı ifade edildi.



Amerikan CNN televizyonu Beyaz Saray'dan iki yetkiliye dayandırdığı haberinde ABD Başkanı Donald Trump'ın ulusa sesleniş konuşması yapmaya hazırlandığını aktardı. Kısa süre sonra, Beyaz Saray'dan bir başka yetkili ise, gazetecilere Trump'ın bu gece kameralar karşısına çıkmayacağını belirtti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Savunma Bakanı Mark Esper ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray'dan ayrıldı.

Kameralar karşısına çıkmayan ABD Başkanı, Twitter'dan açıklama yaparak "Her şey yolunda! İran'dan Irak'taki iki üsse füze atıldı. Can kaybı ve zarar tespit çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar her şey iyi. Dünyanın, açık ara en güçlü ve en donanımlı ordusuna sahibiz. Yarın sabah açıklama yapacağım" yazdı.