Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

NE YAPABİLİRİZ?

YANGINDAN ZARAR GÖRMÜŞ CANLI BULUNCA


SOSYAL MEDYA KULLANIRKEN

ÖNÜNÜZE BİLGİ GELDİĞİNDE 


PAYLAŞIRKEN 


‘BANA OLMAZ’ DEMEYİN

Kendinizi, sevdiklerinizi, yuvanızı, aracınızı korumak için en önemli araçlardan biri sigorta. Ancak sigorta ihtiyaç anında satın alınamayacak tek şey. Bunun için önceden önlem almak gerekiyor.


BUNLARA DİKKAT! 


ADI ÜSTÜNDE ZORUNLU

Ev kredisi (mortgage) kullanırken Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) yaptırmak şart. Ancak ülkemizde bu alanda sigortalılık oranı yüzde 58.

KAPSAMI: Bu sigorta, konutları depreme ve neden olduğu yangın, infilak, yer kayması ve tsunami gibi afetlere karşı güvenceye alır. Orman yangınının verdiği zararı karşılamaz. 

KİMLER YAPTIRMALI?: Ev sahibi olan HERKES.

NASIL?: En yakın sigorta acentesine, banka şubenize giderek sigortanızı yaptırabilirsiniz.

KONUT PAKET SİGORTASI

Yangın da dahil olmak üzere karşılaşabileceğiniz bütün riskleri teminat altına alabilirsiniz. Poliçenizin kapsamına göre eviniz, eşyalarınızı güvenceye alıp finansal huzuru hissedebilirsiniz. Kendi ihtiyacınıza ve bütçenize uygun şirketleri, paketleri inceleyin. 

TAŞIT YANARSA KASKO KARŞILAR MI? 

Evet. Çarpma, çarpılma, çalınma, yanma kasko sigortasının ana teminatlarından biri. İhmal ve bakım eksikliği dışındaki durumlarda, yanma olaylarında meydana gelen zarar, kasko sigortası tarafından karşılanır.

ACİL PARA İHTİYACI ORTAYA ÇIKABİLİR

Beklenmedik olayları engelleyemeyiz ama doğru finansal hamlelerle acil durumda kullanmak için para biriktirerek güçlü durabiliriz.

NE KADAR?


KİMLER BİRİKTİRMELİ?

HERKES. Özellikle çocuk sahibiyseniz ve/veya ev kredisi ödüyorsanız, ani durumda ödemelerinizin aksamaması için mutlaka Acil Durum Fonu biriktirin.

İŞ DURUMU

Geliriniz güvencede mi? DEĞİLSE: Aylık zaruri giderleriniz 3.000 TL diyelim. 3.000x3=9.000 TL ‘Acil Durum Fonu‘nuz hazır olsun. Bu birikim size biraz da olsa finansal huzur verecek.