Belçika Kriz Merkezinden yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 71 kişinin hastaneye kaldırıldığı, 141 kişinin taburcu edildiği bildirildi.

Açıklamada, yoğun bakım ünitesindeki hasta sayısının 36 azalarak 277 olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kovid-19 görülen kişi sayısının son 24 saate 252 artarak 56 bin 235'e ulaştığı aktarılan açıklamada, 37 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.



Böylece salgının başlangıcından bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı 9 bin 186'ya yükseldi. Bu kişilerin yarısı hastanelerde, yarısı huzurevlerinde hayatını kaybetti.

- Belçika'da normalleşme süreci

Ülkede normalleşmenin ikinci aşamasına hafta başında geçildi. Okullar, 18 Mayıs'ta sıkı tedbirler altında kademeli olarak tekrar eğitim öğretime başladı.

Müze ile hayvanat bahçeleri gerekli önlemleri almak ve bilet satışlarını internetten yapmak kaydıyla yeniden kapılarını açtı. Aynı koşullar altında kütüphaneler de hizmet verebiliyor.

Kuaförler randevuyla müşteri kabul edebiliyor. Azami 30 kişinin katılımıyla düğün ve cenaze törenleri yapılabiliyor.

Pazar yerleri ise sosyal mesafe kurallarına uyularak açıldı. Spor kulüpleri en çok 20 kişiyle ve açık havada antrenman yapabiliyor. İş yerlerinde uzaktan çalışma esas alınıyor.

Bir sonraki aşamaya ise en erken 8 Haziran'da geçilecek. Spor müsabakalarının ve iç turizmin başlaması daha sonra değerlendirilecek.