İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hakkı Türkmen ile avukatı katıldı.

İddia makamı, Türkmen'in FETÖ/PDY'nin Bergama yapılanması içerisinde yer aldığına ilişkin somut delillere ulaşıldığı, KHK ile kapatılan Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneğine üye olduğu, derneğin yönetim kurulu asil üyeliğine seçildiği, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla kapatılan Bank Asya'da 10 farklı hesap açtırarak örgüte finansal destek sağladığı ve FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u yoğun bir şekilde kullandığı gerekçeleriyle "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

Sanık Türkmen savunmasında, Bergama'da bir dönem cep telefonu bayiliği yaptığını, ByLock programını kullandığını hatırlamadığını ileri sürerek, babası ve kayınbiraderinin de aynı suçtan tutuklu olduğunu ifade etti.​

Yaklaşık 14 aydan beri tutuklu olduğunu ve mağduriyet yaşadığını anlatan Türkmen, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti sanığı önce 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı daha sonra Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince yarı oranında artırarak 8 yıla yükselten heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün Bergama ilçesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Hakkı Türkmen geçen yıl eylül ayında gözaltına alınmıştı.

Türkmen hakkında hazırlanan iddianamede, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.