AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Merthatun, beraberinde 50 kişiyle birlikte AK Parti'ye geçti. AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'na AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Başkanı Mustafa Köse ve partililer katıldı.

AB Bakanı Çavuşoğlu, CHP'den AK Parti'ye katılan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Merthatun'un, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel kadar eski bir partili olduğunu söyledi. Merthatun'a "En eski partili kadar AK Parti'lisin" diyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Sen bugün en eski aradaki farkı gençliğinle çalışarak kapatırsın. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandık. Birlik beraberlik içinde olur ben değil biz diye bakarsak en zor şartlarda bile seçimi kazanabiliyoruz. Antalya'da birçok zor yerde seçimi kazanabiliyoruz. Küçük Moskova diye tabir edilen Gazipaşa'da seçimi kazandık. Gazipaşa'ya yatırımlar devam ediyor. İki gün önce Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül imzaladı. Gazipaşa'da kamulaştırmayla birlikte havaalanının pistini 500 metre uzatıyoruz."

OKMEYDANINDAKİ OLAYLAR

AK Parti'nin diğer siyasi partilerden farklı olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Vatandaşlarımız huzur istiyor. Okmeydanı'nda kardeşlerimiz vefat ediyor. Niye? Okmeydanı'nda illegal örgütler bomba, molotofkokteyli atanlar var. Buradaki marjinal demiyorum, illegal grupları destekleyen siyasi partiler var. Biz onları anlıyoruz aslında. Çünkü onlar gördüler artık seçimle AK Parti'yi indirmek mümkün değil. Tamam sen seçimle bir yere gelemiyorsun ama bunun karşılığında senin amacınıza canlar kaybederek mi ulaşacağız? Okmeydanı'nda vefat eden vatandaşların günahı ne? Sen illegal örgütleri nasıl desteklersin?" dedi.

"AK PARTİ'YE OY VERDİ DİYE KÜÇÜMSÜYORSUNUZ"

Okmeydanı'ndaki eylemcileri masum gibi gösterilmeye çalışıldığını savunan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"17 Aralık'ın yansıması paralel yapıların ve bir de isim veriyorum Doğan grubu, illegal grupları masum gösteri yapan insanlar gibi göstermeye çalışıyorlar. Bunu nasıl yaparsınız? Ayıptır. Masum göstericinin elinde molotof kokteyli, bomba olur mu? Dünyada hangi demokratik ülke buna müsamaha gösterir? Amerika mı? Almanya Hamburg'da gösterdi mi? Olağanüstü hal ilan etti. Siz nereye varmaya, ne yapmaya, neyin bedelini ödetmeye çalışıyorsunuz bu millete? AK Parti'ye oy verdi diye 'bidon kafalı, benim oyumla eşit değil, geri zekalı, göbeğini kaşıyan' diye küçümsüyorsunuz. En sonunda da 'Ölümü müstehaktı' diyorsunuz. Sizin anlayışınız bu. Başbakan ve çalışma arkadaşları, 'Ben bu milletin hizmetkarıyım' diyor. İşte aramızdaki fark bu." 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KÖLN ZİYARETİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretine de değinen Çavuşoğlu, "Başbakan niye gidiyor diye eleştiriyorlar. Benim başbakanım nerede bir Türk, soydaşı varsa gider ve gidecektir. Nerede bir mazlum varsa gidecektir. Benim ülkemden, liderimden sadece Türkiye'de yaşayanlar beklenti içinde değil. Almanya'daki kardeşlerimiz, güçlü Türkiye'nin yanında olmasını istiyor. Artık ülkesiyle gurur duyuyor. O nedenle Erdoğan'ı seviyorlar. Biz oraya gittiğimiz zaman o ülkelerin aleyhine bir şey mi söylüyoruz? 'Bu ülkeye kötülük mü yapın' mı diyoruz? Eskiden yurt dışında yaşayan vatandaşlara para göndersin diye görülüyordu. Artık öyle değil. Biz 'Yaşadığınız ülkeye entegre olun ve o ülkeye ekonomik katkı sağlayın' diyoruz. Avrupa'da Türkler 720 bin kişiye iş veriyor ve 50 milyar avro ekonomiye katkı sağlıyor. Bunun neresi yanlış? Neymiş rahatsız oluyorlarmış. Gitmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"BİZ GİTTİK, OYUNLARI BOZULDU"

30 Mart seçimlerinde sandıklara sahip çıktıklarını belirten Çavuşoğlu, "30 Mart'ta sandıklara sahip çıktığımız yerlerde nasıl başarı elde ettiğimiz gördük. 30 Mart'ta seçim kurullarında neler yapmak istediklerini de gördük. Ben oraya gittim diye rahatsız oldular. Milletvekillerimizi bile Kepez 2'nci bölgeye, AK Parti'nin en güçlü olduğu yere almamışlar. Kumpası kurmuşlar. Kusura bakmasınlar. Bugüne kadar sustum ama neymiş biz oyları saydırmışız. Orada onbinlerce insanın içinde oyları saydıracakmışız. Kusura bakmayın da milletvekillerin orada bulunma hakkı vardır. Hukuki hakkı vardır. Orada bulunmaya hakkı olmayanlar oradaydı. Vural Savaş'ın orada ne işi vardı? Kusura bakmayın dürüstlüğümüzden centilmenliğimizden bugüne kadar isim vermedik. Savaş'ın orada olması hakkı mı? Çünkü orada düzeneği kurmuşlar. Orada gerekenleri yapacaklardı. Biz gittik, oyunları bozuldu. Bize saldırmalarının nedeni o" ifadelerini kullandı.

"FARKLI AMACA YÖNELİK KULLANMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ise, Antalya'da gece gündüz çalışarak kendilerine güvenenlere layık olmaya çalışacaklarını belirtti. AK Parti'nin Antalya ve Türkiye'de gösterdiği başarının, demokrasiye karşı sergileyenlerin hevesini kırdığını ve Türkiye'ye yönelik antidemokratik girişimleri arttırdığını belirten Türel, "Soma gibi üzücü bir olayı Türkiye'de AK Parti iktidarını yıpratmak için bir fırsat olarak görenleri, sandıkta elde edemediği başarıyı antidemokratik girişime döndürme hevesinde olanları, anlamak mümkün değildir. Oradaki şehitlerin cenazeleri toprağa verilmeden arkalarından bir Fatiha bile okumayanlar, Türkiye'yi karıştırmak için böylesine bir olayı fırsat bilip vandalizm ile etrafı kırıp döküyor ve farklı amaca yönelik kullanmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Konyaaltı Plajı'nı halka açmak istediklerini ancak muhalefetin ittifak yaparak karşı çıktığını anlatan Türel, yakın zamanda Konyaaltı Plajı'ndan vatandaşların ücretsiz yararlanacağını ifade etti.

Türel, Antalya'nın kanayan yarası olarak nitelendirilen eski İl Özel İdare binasını da bir hafta sonra yıkmaya başlayacaklarını ve yerine yeşil alan yapacaklarını kaydetti.