Zeybekci, ihracatın ağırlığının sanayi ürünlerinden oluştuğunu belirterek, kendisini muhatap almayı kabul etmediğini söyledi.

Bakan Zeybekci, Denizli Keresteciler Sitesi esnafı tarafından düzenlenen hayır yemeğine katıldı. Burada bir gazetecinin, Zerrab'ın bu sözünü doğrulayıp doğrulamayacağını sorması üzerine, onun açıklamalarının ihracat verileriyle uyuşmadığını vurguladı. Zeybekci, “Arkadaşlar Reza Zerrab, ismini de tam telaffuz edemeyebilirim ama Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimiz'in hiçbir Bakanlar Kurulu üyesinin muhatabı değildir. Muhatabı da olamaz zaten. Türkiyemiz'in 152 milyar dolarlık ihracatı, tamamen sanayi ürünleri ihracatıdır. Geçen sene ihracatımızın içinde altın ihracatı son derece düşüktür, 2 milyar dolar civarındadır.” dedi.

'DEPREMLE YAŞAMASINI ÖĞRENMEMİZ LAZIM'

Zeybekci, Ege Denizi'ndeki depremle ilgili, "Depremle yaşamasını öğrenmemiz lazım" diyerek, şunları kaydetti: "Türkiye'de kentsel dönüşümlerle, yapılarımızı yeniden gözden geçirerek, dünyada deprem bölge ülkeler, şehirler nasıl ki depremle yaşayabiliyorsa, 7,5 şiddetindeki depremlerde minimum can kayıplarıyla buna uygun kentler inşa edebiliyorsa bizde bunlara çok hızlı bir şekilde dönmemiz lazım. Türkiye şu anda kentsel dönüşüm ile ilgili çok önemli adımlar atıyor. Denizlimizde, deprem bölgesindeki şehirlerimizde bu anlamda adımlar atıyor. Allah milletimize afet vermesin, felaketler göstermesin inşallah."