Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

AK Parti Yalova İl Gençlik Kolları tarafından TİGEM bahçesinde düzenlenen Gençlik Buluşmasına katılan Varank, bir gencin yerli aşı çalışmalarına ilişkin sorusu üzerine herkese aşı olması tavsiyesinde bulundu. Genç insanların bile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedebildiğini ifade eden Varank, aşı olmamanın çok büyük bir risk olduğuna değindi.

Varank, şu anda Türkiye'de iki yerli aşı çalışmasının hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu musibetten kurtulmak istiyorsak mutlaka aşı olmamız lazım"

VLP aşısında kendisinin gönüllü olduğunu hatırlatan Varank, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Laboratuvar testleri ve hayvan deneyleri tamamlanmış ilk 38 insana vurulan aşıda 38 insandan biri de ben oldum. Çalışmalar başarılı bir şekilde devam ediyor. Hiçbir yan etki görülmedi. Ben yeni bulunmuş bir aşıya bile gönüllü oldum. Çünkü bu insanlar ömürleri boyunca bu işlerde çalışıyorlar. İnsana enjekte edilen bir aşının bütün testleri, diğer bütün değerlendirmeleri zaten yapılıyor. Eğer Sağlık Bakanlığımız bir aşıya onay verdiyse bunu endişe etmeden vurulabilirsiniz. Onun için de lütfen aşılarınızı olun. Eğer vurulmuyorsanız gelin sizi gönüllü yapalım en azından insanlığa bir faydanız dokunsun. Bu musibetten kurtulmak istiyorsak, tekrar okullarımıza gitmek istiyorsak mutlaka aşı olmamız lazım.”

"TOGG Projesinde fabrikanın inşası son sürat devam ediyor"

Bir gencin yerli otomobil çalışmalarındaki son durum hakkında bilgi sorması üzerine Bakan Varank, Türkiye'nin Otomobili Projesi ile doğru teknolojiye yatırım yapıldığına dikkati çekti.

Varank, tamamen elektrikli, otonom özellikleri olan Türkiye'nin Otomobili'nin ilan edildiğinde bazı kişilerin projeyi eleştirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

Programdan önce Yalova Üniversitesi ile Yalova İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında imzalanan protokol törenine katılan Varank, ardından Vali Muammer Erol'u da ziyaret etti.

Daha sonra Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk'a ziyaret gerçekleştiren Varank, AK Parti Yalova İl Başkanlığına geçerek İl Başkanı Muğlim Bağatar'la görüştü, partililerle bir araya geldi.

Varank'ın programlarına Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, AK Parti Yalova milletvekilleri Meliha Akyol ile Ahmet Büyükgümüş, kurum müdürleri eşlik etti.

AA