Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres ile bir araya geldi. İki bakan görüşme sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşuyor...

Çavuuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

NİKARAGUA'YA YAPTIRIMLAR

Yaptırımlarla bir yere varılmayacağını düşünüyoruz ve yaptırımların halkarı cezalandırmak olduğunu belirtmek istiyoruz. Ülkelerdeki sorunların çözümlerine katkıda bulunmamız gerekir, Yaptırımlarla kimse bir yere varamaz.

ERDOĞAN'IN SURİYE AÇIKLAMASI

Suriye'de anayasa komisyonunun tekrara canlandırılması için yoğun çaba sarfediyoruz. 6. tur görüşmeler Cenevre'de başlayacak. Son dönemde rejimlerim muhaliflere ve sivillere saldırısı oldu o zaman da söyledik, kalıcı barış için siyasi çözüm şart. PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde saldırılarını artırdığını görüyoruz. Bizim askerlerimize ve polisimize de saldırdılar 7 Ekim'de bir askerimiz 10 Ekim'de 2 polismiz şehit oldu. PKK/YPG'nin Türkiye'ye roket atma menzili 30 km. Biz sınırötesi harekatlarımızdan sonra ABD ve Rusya ile bir mütabakata varmıştık. Her iki ülke de teröristleri 30 km uzaklaştıracaktı. Bu sözler tutulmadı. Son yapılan saldırılarda Rusya ve ABD'nin de sorumluluğu var çünkü sözlerinde durmadılar. Bizim burada yapmamız gereken şey yine kendi göbeğimizi kesmek. Bu bölgeden teröristlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.

ABD göstermelik kınama açıklaması yapıyor. Ama silahları sen veriyorsun. Burada samimiyetsizlik had safhada. Bizim operasyonlarımız Suriye'nin sınır bütünlüğü için de önemli. PKK/YPG'nin gündemi de Suriye'yi bölmek. Bu konuda kararlıyız elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.