Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

MHP hiçbir sözünü inkar etmemiştir. Ne dediysek yaparız. Çizgimizde bir kırıklık görülmeyecektir. Siyaseti adam gibi yaptık, ilkelerimizin yörüngesinden asla çıkmadık.
 
'CUMHUR NE DİYORSA ONA KULAK VERDİK, ONUN YANINDA DURDUK'

 
23 Haziran seçimi süresince neyi doğru buluyorsak, ülkemiz ve milletimiz için neyin hayırlı olduğunu düşünüyorsak tavrımızı ve duruşumuzu buna göre belirledik. Tarafımız belliydi. Cumhur ne diyorsa ona kulak verdik, onun yanında durduk.
Cumhur İttifakı'nın hedefleri doğrusunda gece-gündüz demedik, of-puf demedik, üzerimize düşeni kararlılıkla yaptık. Hiç kimse samanlıkta iğne aramasın. Herkes dilinin ayarına dikkat etsin. Bir kümeste yemlenip diğer kümeste yumurtlayanlarla işimiz olmaz olamaz.
İstanbul'a bir mitil attık alayı birden toz toprak gibi havaya kalktı. Malum isim ve çevreler mitilimizi duyunca militanlaştıkça militanlaştılar. Onların tutuşmuş çoktan fitili. Biz mitil attık onların beti benzi attı. Bunların kalpleri mühürlüdür. Zavallılar nereden bilsinler mitili, onların çoktan tutuşmuş fitili. Bazıları mitil üzerinden daha izansız, daha sivri iftiralara teşebbüs etti. Akıllarınca bizi zora sokacaklar.

'HA HDP HA KANDİL ARALARINDA FARK YOK' 

MHP ile teröristler arasında en küçük bağ kurmak bile iblisin oyununa gelmektir. Bizi hedef alarak İmralı canisinin mektubundan medet umduğumuzu, bu mektuba zimmen göz yumduğumuzu aklından geçirmek, rüyada görmek dahi alçaklıktır, arsızlıktır. Bizim söylediğimiz şudur; HDP Kandil'in siyasi aracısıdır. Ha HDP ha Kandil bunların aralarında fark yoktur.


Öcalan canisi HDP'ye tarafsızlık çağrısı yapıyorsa bunu görmezden gelemezdik. Bizi hedef alarak İmralı canisinin mektubundan medet umduğumuzu düşünmek alçaklıktır, arsızlıktır. Sözlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Terörist başının sözlerine onay verdiğimizi söylemek ahlaksız iftiradır.

'TERÖRİSTBAŞININ MEKTUBUNDAN SİYASİ FAYDA UMAN, UMDU DİYEN NAMERTTİR'


Teröristbaşının mektubundan siyasi fayda uman umdu diyen namerttir. Mektuptan daha önce haberimiz olduğunu söyleyenler ise satılık kalemlerdir. İmralı'nın yolunu gözleyenler bize ne anlatıyorlar? Mektuptan bilgimiz olduğunu söyleyenler yanımızda mıydı? Biz işbirlikçi değiliz.
MHP'nin teröre bakışı nettir, değişmesi imkansızdır. HDP'yi Kürt siyasi hareketi diye tarif eden vefasız bir şahsiyetin bize söz söylemesi yalnızca kuru gürültüdür. CHP'nin uydusu haline dönüşen İP'in çatısı çökeli epey zaman olmuştur.

'İBB BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEN ALINAN SONUCA SAYGIMIZ TARTIŞMASIZDIR'

23 Haziran İBB Başkanı seçimi yapılmış, milli iradenin seçimi belli olmuştur. Önümüzde seçimsiz geçecek 4 uzun yıl vardır. İBB Başkanı seçiminden alınan sonuca saygımız tartışmasızdır. 23 Haziran seçim sonucunun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul'da insan üstü gayretle çalışan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kazanan Türkiye olmuştur. Türkiye'de demokrasi yok diyenler hem 31 Mart seçiminden hem de 23 Haziran seçiminden ibret almalıdır.

'İSTANBUL EHLİNE EMANET EDİLMEMİŞTİR'


Bize göre İstanbul ehline emanet edilmemiştir. Seçilen İBB Başkanı'nın ne yapıp yapmadığı kısa sürede belli olacaktır, yakından takip edeceğiz. Dileğimiz İstanbul'un iyi yönetilmesidir.