MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı vardır. Gerginlikler azaltılmalıdır. Gönüller alınmalı dargınlıklar bir kenara atılmalıdır. Türkiyemizin ufkunu perdeleyen ne varsa bertaraf edilmelidir. Oyalanamazyız karanlık senaryoları alttan alamayız. Yeter ki samimi olunsun ortak akla riayet edilsin iyi niyet hakim olsun.

"CUMHUR İTTİFAKI'NDAN PKK MEMNUNİYETSİZ CHP DÜNDEN HAZIMSIZ"

Mert olduk dik durduk milli bekamızın etrafında çelikten irademizle birleştik. AK Parti ile ittifakımız birilerini niye rahatsız ediyor? Cumhur İttifakı'ndan PKK memnuniyetsiz CHP dünden hazımsız. Cumhur İttifakı dediniz mi HDP'yi afakanlar basar Türk düşmanlarının şaftı kayar. Zillet ittifakına hizmet eden güruhun hangi iftiraları attığı aslında meselemiz değildir. Varsın çıkarcılar işbirliği yapsınlar. Biz bunların alayına yeteriz.

"EKONOMİK OPERASYON SİYASİ KUMPASA EŞLİK ETMEKTEDİR"

Ekonomik operasyon siyasi kumpasa eşlik etmektedir. Türkiye ekonomisi hedef alanlara çıtını çıkarmayıp batıyoruz diyenler kesinlikle iyi niyetli değillerdir. Türkiye'nin makro ekonomik dengelerinin bozulmasından adeta mutluluk duyanlar bu vatanın mensubu olamazlar. Bunlar bizim gibi duyamazlar duramazlar. YSK'nın İstanbul seçimlerini görüşmeye başladığı andan itibaren yükselen döviz kuru neyin mesajlarıdır? 31 Mart seçimlerine bir hafta kala bazı sermaye gruplarının döviz kurunu spekülasyonlarla yükseltme oyunlarını neye yoralım?

"YA F-35 YA S-400 DAYATMASI İLE SABRIMIZI TEST EDİYORLAR"

Biber patlıcan patates edebiyatıyla işsizli edebiyatı yapmak çarpıklıktır. S-400 alacağız diyoruz alamazsını bedeli ağır olur diyorlar. F-35 üretim sürecinde varız diyoruz S-400'den vazgeçmediğiniz takdirde uçakları uçaramazsınız diyorlar. Ya F-35 ya S-400 dayatması ile sabrımızı test ediyorlar. Doğu Akdeniz'de önümüzü kesmek için plan üstüne plan yapıyorlar.

KILIÇDAROĞLU'NA "KAPAK" YANITI

Sevsinler senin kapağını. Aferim çok güzel laf ettin boynuna beraat belgesini asarsın artık. Kaynayan kazan kapak tutmaz. Gazozuna oyun olmaz. Şayet oynamaya kalkarsan aklın başından gider. Sana kapak çoktan oldu da ya duymadın ya da duyurmadılar geçmiş olsun. Laf dedi döndü kasnak söz söyledi buna eski çamlar bardak. Sayın Kılıçdaroğlu kapak resmi sevilerek alınan kitap gibisin dışın hoş gibi duruşun boş gibi için bomboş."