Azerbaycan’ın eski İstanbul Başkonsolosu Gazeteci Yazar Dr. İbrahim Nebioğlu, başrahip, Hovanes Havanisyan (Hovhannes Hovhannisyan) adındaki Ermeni din adamının 1992 yılında Karabağ’daki işgalde Ermeni teröristlerden olduğuna dair kanıt niteliğinde bir paylaşımda bulundu. Ermeni din adamını ifşalayan Nebioğlu, “Sahip olduğunuz her şey sahte, en kötüsü, ahlakınızın ve masumiyetinizin yanlış olması” ifadelerini kullandı.


ERMENİ DİN ADAMININ AZERBAYCANLI SİVİLLERİ ÖLDÜRDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Azerbaycan’ın eski İstanbul Başkonsolosu Gazeteci Yazar Dr. İbrahim Nebioğlu bugün Twitter hesabından Hovanes Havanisyan adındaki Ermeni din adamı hakkında çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Nebioğlu, işgalden kurtarılan Kelbecer’deki Dadivank/Khutavank Manastırı’nın başrahibi olan Hovanes Havanisyan’ın 2020 yılında ve 1992 yılında çekilmiş fotoğrafını yan yana getirerek paylaştı. (İşgalden önce Kelbecer-Karvaçar bölgesinin başrahibi) Hovanes Havanisyan’ın 2020 yılında çekilmiş olan fotoğrafı ile 1992 yılında çekilmiş olan fotoğrafına bakılınca, geçen 28 yılda Ermeni din adamının Azerbaycanlı sivillere karşı tutumunda bir değişiklik olmadığı gözlemlendi. Hovanes Havanisyan’ın 1992 yılında yer aldığı fotoğrafta 28 yıl önce Karabağ’da Azerbaycanlı sivilleri öldüren işgalci Ermeni teröristlerden olduğu anlaşılıyor.

Kelbecer’deki Dadivank Manastırı’nın başrahibi Hovanes Havanisyan, Kasım 2020 tarihinde bu fotoğrafla yer alan haberlere göre Azerbaycan topraklarındaki manastır çanlarını, haç ve haçkarları Ermenistan’a getireceğini, kamyonlara ihtiyaç duyulduğunu getirilecek çok şey olduğunu duyurmuştu.

“HERŞEYİNİZ SAHTE, EN KÖTÜSÜ AHLAKINIZ VE MASUMİYETİNİZ…”

Eski Başkonsolos paylaşımındaki fotoğrafa ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Sahip olduğunuz her şey sahte, ülkeniz, tarihiniz, Habeşliler’den çaldığınız alfabe. En kötüsü, ahlakınızın ve masumiyetinizin yanlış olmasıdır. Ermenistan’da dindar insanlar bile sahtedir.”