Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kadir Has Stadyumu’nda düzenlenen AK Parti Kayseri 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi: “Bu sabah İlham Aliyev gardaşımla görüşmemizi yaptık. Azeri televizyonunda spiker bayan kardeşimin o gözleri yaşlı olarak ağladığı anları kendisiyle paylaştım. Şu anda Azeri kardeşlerimiz işgal altındaki topraklara doğru yürüyorlar. Ve oraları geri almaya başladılar. Azmin elinden, imanın elinden hiçbir şey kurtulmaz.

‘DEVLET KURDURMAYACAĞIZ’

Suriye’nin Irak sınırı tarafında yeni bir terör oluşumu gayretlerine hız verildiğini görüyoruz. Orada bir terör devleti kurma gayreti var. Türkiye, böyle bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyecektir.

‘MACRON’UN DERDİ NEDİR?’

Fransa başta olmak üzere Libya’da darbecilere destek veren hiçbir ülkenin artık dünyanın diğer yerlerindeki demokrasi mücadeleleri konusunda söz etme hakları kalmamıştır. Hele hele bu Macron denilen zatın İslam’la derdi nedir ya, Müslümanlarla derdi nedir?

‘ZİHİNSEL TEDAVİYE İHTİYACI VAR’

Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. Ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir? Öncelikle bir akli noktadan kontrol. İkide bir Erdoğan’la uğraşıyorsun, ya Erdoğan’la uğraşmak sana birşey kazandırmaz.

‘DÜPEDÜZ İSLAM DÜŞMANLIĞI’

Almanya’da bir camiye yüzlerce polisle saygısız bir şekilde yapılan baskının ne güvenlik kaygısıyla ne de başka bir gerekçeyle izahı olamaz. Bunu adı düpedüz İslam düşmanlığıdır. Bunun benzerini Müslümanlar olarak biz Hristiyanların mabetlerine yaptık mı? Yapmadık ve yapmayız. Avrupa’daki her İslam düşmanlığının aynı zamanda Türk düşmanlığı olduğunu da asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Çünkü Batılı için Müslüman, Türk’tür aynı şekilde Türk, Müslüman’dır. Ülkemizin üyeliğine karşı sergilenen riyakarlık da AB değerleri diye dünyaya yutturulmaya çalışılan bağnaz ve faşist zihniyeti zaten görmüştük. Şimdi kendi vatandaşı olan Müslümanların haklarına yönelik bu tür saldırılarla Avrupa faşizmi yeni bir safhaya geçmiştir. Avrupa, Müslümanlara karşı açtığı cepheyle aslında kendi sonunu hazırlıyor. Bu hastalık Fransa’sından Almanya’sına tüm Avrupa’yı içten çökertecektir.”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kayseri’de kentsel dönüşümü tamamlanan evlerin anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti. Ev sahiplerinden Safiye Kurtsoy da anahtarını Erdoğan’ın elinden aldı.

15 KATLI GECEKONDULAR İNŞA EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Talas Paraşüt Alanında düzenlenen Kayseri kentsel dönüşüm anahtar teslim törenindeki konuşmasında ise şunları söyledi: “Köylerden şehirlere yaşanan büyük göç iyi yönetilememiştir. Vatandaşımız da çareyi şehrin çeperinde herhangi bir yere derme çatma da olsa başını sokabileceği gecekondular inşa etmekte bulmuştur. İstanbul’da, Ankara’da ve pek çok ilimizde 5, 10, 15 katlı gecekondular inşa edilmişti. Ülkemizi 6.7 milyon afetlere dayanıksız yapıların tamamından kurtaracağız.”

ERDOĞAN: DÜNYANIN EN CÖMERT ÜLKESİYİZ’

◊ İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın kuruluşunun 75. yıl dönümü” nedeniyle bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye, kurallara dayalı küresel sistemin merkezinde bulunan BM’nin temsil ettiği değerlerin ve çok taraflılık ilkesinin güçlü bir destekçisi ve savunucusudur” dedi.

İSTANBUL’A BM MERKEZİ

Türkiye’nin güçlü ekonomik göstergelerinin neticesi olarak BM genel bütçesine en fazla katkı sağlayan 15 üye devlet arasında olduğuna da işaret eden Erdoğan, “BM’nin 25 farklı temsilcilik ve ofisi, beş ayrı ilimizde faaliyet göstermektedir. BM siyasetimizin önemli bir veçhesi, kıtaların ve kültürlerin kavşak noktası olan İstanbul’u bir BM merkezi haline getirmektir” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan mesajında, “Türkiye, insani yardımlarının milli gelirine oranı itibarıyla dünyanın en cömert ülkesidir. Sınırlarımız içinde geçici koruma sağladığımız dört milyona yakın insana ilaveten, kriz bölgelerinde hayatta kalma mücadelesi veren sivillere yönelik de insani yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini de kullandı. (◊ ANKARA)