Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Koronavirüs salgınında vaka sayısının artmasıyla, aşılamanın önemi bir kez daha gündeme geldi. Türkiye'de aşılama hızla devam ediyor. Vatandaşlar, aşı olmayanlara kısıtlama gelecek mi sorusunun yanıtını merak ediyor. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu hakkındaki açıklamaları:

Kontrollü normalleşme sürecinde vakalarda bir artış var. Virüsün yeni varyantları tüm dünya için tehdit. Aşılamada geldiğimiz nokta olarak iyi bir noktadayız. Toplam aşılama sayımız 75 milyonu bulmuş vaziyette. Buradan tüm vatandaşlarımı bir kez daha kendileri ve sevdiklerinin sağlığı için aşı olmaya davet ediyorum. Ben aşıda zorlamadan yana değilim. Bilim Kurulu onunla ilgili bir çalışma yapacaktır. Bu işi gönüllülük esası ile işletmenin neticesi daha iyi olacaktır. Temizlik, maske ve mesafe kuralına tavizsiz bir şekilde uyalım. Şu anda Biontech konusunda da bir sıkıntımız yok.

YERLİ AŞIDA SON DURUM

TURKOVAC'ın Faz-1 ve Faz-2 çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlandı. Haziran'da Faz-3 çalışmalarına geçildi. 3 hastanemizde Faz-3 çalışmasının ilk aşaması tamamlandı. Aşımızın seri üretime yönelik çalışmaları eş zamanlı olarak sürüyor. En kısa sürede aşımız için acil kullanım onayı almayı hedefliyoruz.