Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Asgari ücret zammı araştırılan konular arasında bulunuyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu geçtiğimiz günlerde toplantı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmalar sonrasında çıkan rakamlar ile ilgili bilgi verdi. İlk ortaya çıkan rakamlar ise merak konusu oldu. Peki asgari ücret 2022'de ne kadar olacak? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret ile ilgili ilk toplantı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, açıklama gerçekleştirdi. Bakan Bilgin, gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında işçi tarafının 3750-4000 lira arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtti.

Ankette, işverenlere asgari ücretin en kadar olması gerektiği sorduklarını aktaran Bakan Bilgin, “Burada ağırlıklı olarak toplanan oranın yüzde 33.9’unun 3 bin 500 ile 3 bin 750 lira arasında asgari ücretin olması gerektiği şeklinde bir kanaate sahip olduklarını gördük. 3 bin 750 ile 4 bin lira olanların oranı yüzde 13, ikinci sırada ise 3 bin 251 ile 3 bin 500 lira arasında yer alan işveren grubunu görüyoruz. Asgari ücretin hayat şartlarını nasıl etkileyeceği konusunda yapılan bir değerlendirmede, iyi etkileyeceğini, olumlu etkileyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 42,2. Bu rakamlar iyimserliğin ifadesidir. Asgari ücret ile ilgili artışların hayatı olumlu etkileyeceğine dönük beklentiler ile paralel gittiğini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET 2.TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari ücret için 2.toplantı 7 Aralık tarihinde saat 10.00'da yapılacak.