Liseyi açıktan bitirmeye çalışan adaylar için yarın büyük gün... AÖL 3. dönem sınav sonuçları 31 Temmuz Salı günü açıklanıyor. Başta mezun olma hayalleri kuranlar olmak üzere yüz binlerce öğrenci sonuçları dört gözle bekliyor. Adayların aklında ise tek bir soru var: AÖL sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

AÖL SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

AÖL, MAÖL AÖİHL sınav sonuçları, MEB'in iş takvimine göre 31 Temmuz'da açıklanacak. Fakat saate ilişkin bir açıklana yapılmış değil. Saat açıklanır açıklanmaz haberimizde bulabilirsiniz. Sonuçlar açıklandığında aşağıdaki linke tıklayınız.

SINAV SONUÇLARI

AÖL SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR

Açık lise sınav sonuçları "http://aolweb.aol.meb.gov.tr" sitesinde açıklanıyor. Bakanlık tarafından sonuçlar açıklandığı takdirde, bu siteye erişim sağlayan öğrencinin T.C. kimlik numarası, daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodu soruluyor. Bu bilgiler ile açık lise öğrenci girişi ekranına giriş yapabilir ve sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmeyecek. (Sınav sonucu henüz açıklanmadığı için bağlantı linki şuan aktif değil).

AÖL'DEN KAÇ PUANLA MEZUN OLUNUR?

Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir.

Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi "ortak", 80 kredi ise "alan" kredisi olması,

Alansızlar için: 120 kredi "ortak", 72 kredi ise "seçmeli" derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açık Öğretim lisesinden mezun olabilir.