Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 ZCM plakalı bir kargo şirketine ait kamyon, Çubukbeli mevkisinde bölünmüş yolda, önünde yol kenarını süpüren Emin Albuz'un kullandığı Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait 07 CBT 27 plakalı yol temizleme aracına arkadan çarptı.

Kazada, çarpmanın şiddetiyle savrulup devrilen kamyondaki kargo şirketi çalışanları Hüseyin Kiraz, İbrahim Özmen ve Nusret Keskin olay yerinde yaşamını yitirdi. Karayolları aracını kullanan Emin Albuz da yaralandı. Yaralı Emin Albuz, hastanede tedavi altına alınırken, kamyonda sıkışan bir ceset itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Polis ekiplerinin, ölenler arasında bulunan kamyon sürücüsünü tespit etmeye çalıştığı bildirildi.

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Yol Bakım Başmühendisi Gençağa Karakaş, bir kamyon üzerine monte edilen yol süpürme aracının, çizgi çalışması öncesi, Çubukbeli civarındaki kum ve taş ocakları mevkisinde yol kenarını temizlediğini, aracın her türlü ışıklı uyarı sisteminin çalışır vaziyette olduğunu, ayrıca ''Bayrakçı'' olarak bir görevlinin de seyir halindeki araçları bayrakla uyararak, süpürme aracına dikkati çektiğini anlattı.

Karakaş, ''Kamyon bölünmüş yolun sol şeridinden çok süratli bir şekilde gelmiş ve aracımıza çarpmış. Çarpmanın etkisiyle süpürme aracı havalanmış, araç havadayken kamyon altta süpürme aracının önüne geçmiş. Olay yerinde fren izi dahi yok. Olayı gören bayrakçı şoke halde.'' dedi.

Sabah