Başkent Ankara'da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, bir çok semtte hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yüksek bölgeler olarak bilinen Çankaya'ya bağlı Dikmen ve Keçiören'e bağlı Bağlum'da bazı araçlar yolda kaldı. Kar yağışı kent merkezinde de etkili oldu. Aniden bastıran yağışın ardından kısa süre içerisinde sokaklar ve araçlar karla kaplandı. Yağışla beraber bazı yollar kapanırken, ekipler yolları açmak için çalışmalar yaptı.

[[HD_2794193]] 

TATİL KARARI ÇIKMADI

Karın şiddetini arttırmasıyla, gözler Ankara Valiliği'ne çevrildi. Sosyal medyadan bir çok öğrenci de, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Valiliği'nin Twitter hesabına, kar tatili beklediklerini yazdı. Valilikten resmi bir açıklama gelmezken, Valilik kaynakları, Ankara genelinde yarın için (13 Aralık perşembe) henüz bir tatil kararı çıkmadığını belirtti. Kaynaklar, meteorolojik verilere göre yarın için okulların tatil edilmesini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

Kaynaklar ayrıca, resmi bir açıklama yapılmadığını, sosyal medya üzerinden photoshop yöntemiyle sahte bildiriler dolaştığını bildirdi ve bunlara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan Ankara'da kar yağışının gece saatlerinde belli aralıklarla devam etmesi bekleniyor.