Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanık Marey El Esat’ın temyiz dilekçesinde herhangi bir gerekçe göstermediğini belirterek temyiz başvurusunu reddetti. Sanık Baha Haci Hasan’ın temyiz başvurusunu değerlendiren Daire, yapılan yargılama, dosya içeriği, deliller ile mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine değinerek temyiz başvurusunun yerinde görülmediğini belirtti.

Daire bu sanığın da temyiz başvurusunu esastan reddetti.  Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin temyiz başvurularını reddetmesinin ardından sanıklara "Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten adam öldürme" ve "Nitelikli yağma" suçlarından ayrı ayrı verilen müebbet hapis ile 12’şer yıl 6'şar ay hapis cezası kesinleşmiş oldu.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Şişli’de 26 Ağustos 2018’de öğretmen olan Amerikalı Loren Irville Senseman (81) evinde ölü bulunmuştu. İddianamede maktulün bıçaklandığı, cesedinin banyoda çürümeye bırakılmış halde bulunduğu ve evin çeşitli yerlerinde sanıkların DNA izlerinin tespit edildiği belirtilmişti. Sanık Baha Haci Hasan yerel mahkemede yaptığı savunmasında "Ben öldürmedim, diğer sanık öldürdü. Ben sadece ağzını kapattım, öldükten sonra banyoya götürdük. Evden laptop, müzik seti ve telefon aldık" demişti.

Diğer sanık Marey El Esat ise evsiz olduğunu, diğer sanık Haci Hasan’ın maktulün evinde kaldığını ve kendisini de evde kalmak için çağırdığını, maktül ile olay günü tartıştıklarını iddia ederek "Daha sonra bıçakladım. Evden bir şey almadım. Pişmanım, tahliyemi talep etmiyorum" demişti. Davayı karara bağlayan yerel mahkeme, Marey El Esat ve Baha Haci Hasan’ın "Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten adam öldürme" ve "Nitelikli yağma" suçlarından ayrı ayrı müebbet ve 12’şer yıl 6’şar ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar vermişti.  İstinaf Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’ne istinaf başvurusunda bulunan sanıkların başvurusu reddedilmiş ve dosya Yargıtay’a gönderilmişti.